Egyszerû, mint egy kókuszgolyó!
sponsored links
Néha úgy meglepõdöm, hogy az egyszerû desszertek még nem is kerültek fel a blogra. Ilyen most ez a kókuszgolyó is. A sütõt se kell hozzá bekapcsolni, csak egy mikró kell az olvasztott vajhoz és összegyúrni a hozzávalókat.
A minap csenget a futár (de nem kettõt, hisz akkor postás lenne). :) Egy kisebb csomag érkezett a blog konyhájára, melyben volt Xukor (nyírfacukor), kókuszliszt, tökmagliszt. Juhúú!
Nyírfacukrot eddig is használtam, de nem rendszeresen, hiszen elég drága, viszont a Xukor NEM! Sõt még igen hasznos is:
A nyírfacukornak számos elõnye van a hagyományos cukorral szemben, hiszen alacsony glikémiás indexe (7) és szénhidrát tartalma (240 kcal/100 gramm) miatt fogyasztása nem vált ki inzulin választ, ezért cukorbetegek és fogyókúrázók is használhatják ételeik és italaik ízesítésére. Továbbá a gombáknak sem biztosít táptalajt, ezért alkalmazása még a nagyon szigorú candida diétába is belefér.
Így készült a kókuszgolyó reggel:
200 gr mandulaliszt
100 gr vaj
3 ev Xukor (nyírfacukor) ...