Egyszerû, leveles tésztában sült virsli falatok
sponsored links
Ezzel a finom és gyors falatkával, sokaknak biztosan nem tudok újat mutatni, mivel nagyon sokan ismerik, de ez a recept nálunk az abszolút kedvenc kategóriába tartozik, ezért megosztom azokkal is, akik még esetleg nem találkoztak vele. Bármilyen összejövetelre, vendégvárásra ideális, igazi ?buli kaja?.
Azért is jutott eszembe, mivel Ati sulijában a jövõ héten lesz a farsangi bál. Emiatt persze, hetek óta jelmeztervezõ/készítõ lázban ég a család, aminek remélem, meg is lesz az eredménye!
Tehát, a farsangi bál sós falatkája lehet, mert farsangkor nem csak a fánk félék léteznek, hanem a mini szendvicsek, pogácsák és saláták mellé, ilyen finomságot is készíthetünk. Nálunk, fõleg a mustáros változat a nyerõ, de a kisfiam szereti a pizzás, vagy a ketchupos verzióját is.
Nagyon finom a kelt tésztába, kenyér, vagy kifli tésztába tekert változata is, de az egy kicsit idõigényesebb, ezért ezt a gyorsabb, leveles tésztás változatot sûrûbben készítem.
Egyszerû, leveles tésztában sült virsli falatok
Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
6-8 db ehetõ bélbe töltött virsli (nálam frankfurti)
1 db tojás
mustár
ketchup
paradicsomos pizza alap
Elkészítés:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelye vágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.
A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.
A virsliket spirál alakban beburkorljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
A tetejükre szórhatunk szezám, kömény, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.
Elõmelegített sütõben 190 fokon, körülbelül, 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.
Egyszerû, leveles tésztában sült virsli falatok
Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával
Bagett a legegyszerûbb kenyértésztából
Házi rétes, aszúban párolt, narancsos almával töltve
Részeges almakarikák bundában, vaníliás, habos grízpudinggal
Lángos egyszerûen
Azért is jutott eszembe, mivel Ati sulijában a jövõ héten lesz a farsangi bál. Emiatt persze, hetek óta jelmeztervezõ/készítõ lázban ég a család, aminek remélem, meg is lesz az eredménye!
Tehát, a farsangi bál sós falatkája lehet, mert farsangkor nem csak a fánk félék léteznek, hanem a mini szendvicsek, pogácsák és saláták mellé, ilyen finomságot is készíthetünk. Nálunk, fõleg a mustáros változat a nyerõ, de a kisfiam szereti a pizzás, vagy a ketchupos verzióját is.
Nagyon finom a kelt tésztába, kenyér, vagy kifli tésztába tekert változata is, de az egy kicsit idõigényesebb, ezért ezt a gyorsabb, leveles tésztás változatot sûrûbben készítem.
Egyszerû, leveles tésztában sült virsli falatok
Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
6-8 db ehetõ bélbe töltött virsli (nálam frankfurti)
1 db tojás
mustár
ketchup
paradicsomos pizza alap
Elkészítés:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelye vágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.
A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.
A virsliket spirál alakban beburkorljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
A tetejükre szórhatunk szezám, kömény, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.
Elõmelegített sütõben 190 fokon, körülbelül, 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.
Egyszerû, leveles tésztában sült virsli falatok
Még több finomság:
Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával
Bagett a legegyszerûbb kenyértésztából
Házi rétes, aszúban párolt, narancsos almával töltve
Részeges almakarikák bundában, vaníliás, habos grízpudinggal
Lángos egyszerûen