Egyszerû, kiadós (maradékfelhasználós) húsimádó fogás
sponsored links
Lényegre törõbben: Mindenféle színes jóval töltött karaj szeletek, párolt brokkolival és zöldbabbal, vajon pirított burgonyával.
Annyira szeretjük a göngyölt húst! Csak valami oknál fogva ritkán készül.
Pedig nagyon sokféleképpen variálható, kiadós és bármilyen köretet elvisel.
Maradékfelhasználásra is tökéletes, én is a maradék kolbászt, szalámit, paprikát és sajtot használtam fel, ne árválkodjanak már a hûtõben.
1,5 kg szeletelt hosszúkaraj
szalámi, kolbásztrappista sajt, pritamin paprika
mozzarella sajt
só, bors, fûszerkeverék
bacon szalonna
olívaolaj
Köret:
1-1,5 kg burgonya
1 nagyobb fej brokkoli
2 marék egész vagy vágott mirelit zöldbab
A husit szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket.
A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén.
A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölteléket.
Én tetem bele is brokkolit. Ehhez a fej brokkolit kisebb rózsákra szedtem, majd alaposan megmostam.
Forró vízbe dobva kb. 2 percen át blansírozom, majd hideg vízbe kiszedem.
A félig megfõtt brokkolit teszem a hús közepébe, a maradékból lesz majd a köret egyik fele.
Szép szorosan feltekerjük a húst, majd egy szelet bacon szalonnába csavarjuk és magas falú tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket.
Amelyikre nem jutott bacon, csíkoztam rendes szalonnát.
Fûszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, mozzarella szeleteket teszünk rájuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk és alufóliával lefedve 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve lepirítjuk.
Lepirítva, készek a husik:
A körethez kevés olajat hevítünk, rádobjuk a brokkolit, kicsit sózzuk, borsozzuk, esetleg házi delikáttal megszórjuk, pici vizet löttyintünk alá és fedõvel lefedve pár percet (tényleg csak pár percet, mert a brokkoli nagyon gyorsan puhul, nehogy szétfõzzük) pároljuk, majd a fedõt levéve lefõzzük róla a vizet és el is zárhatjuk.
A zöldbabbal ugyanígy járunk el, csak tovább pároljuk, de figyeljünk oda, ne fõzzük szét. Nem baj, ha kissé inkább ropognak, ezek a zöldségek akár nyersen is fogyaszthatók!
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben majdnem puhára fõzzük. Figyeljünk oda, ne fõzzük készre.
Leszûrjük, majd egy nagyobb serpenyõben vajat olvasztunk és rádobjuk a burgonyákat. ízlés szerint fûszerezzük (én semmit nem tettem rá) és addig sütjük olykor rákeverve óvatosan, míg szép színt nem kapnak a szeletek.
Így tálaljuk az édes négyest. Vitamindús, laktató, férfiak, nõk kedvének egyaránt való finomság.
És ha még a szemnek nem lenne elég a töltelék színességével is játszadozhatunk, mint én: piros paprika, zöld brokkoli, fehér sajt, rózsaszín szalámi.
Tipp: ha nincs sütõnk (mint nekem 4 éven át), elkészíthetjük a göngyölt húst egy magas falú fazékban is. Olajra fektetjük a húsokat, bacon híjján fogvájóval összetûzzük, hogy ne nyíljanak szét, kevés vizet löttyintünk alájuk és fedõ alatt puhára fõzzük, majd lesütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Kiadós és tartalmas elõétel: a Jókai bableves
Perec egyszeregy ? videóval
Kiadós buli falatka recept
Õszibarack lekvár simán és pikánsan
Miele ? Húsimádók estje 2011.09.20.
Annyira szeretjük a göngyölt húst! Csak valami oknál fogva ritkán készül.
Pedig nagyon sokféleképpen variálható, kiadós és bármilyen köretet elvisel.
Maradékfelhasználásra is tökéletes, én is a maradék kolbászt, szalámit, paprikát és sajtot használtam fel, ne árválkodjanak már a hûtõben.
1,5 kg szeletelt hosszúkaraj
szalámi, kolbásztrappista sajt, pritamin paprika
mozzarella sajt
só, bors, fûszerkeverék
bacon szalonna
olívaolaj
Köret:
1-1,5 kg burgonya
1 nagyobb fej brokkoli
2 marék egész vagy vágott mirelit zöldbab
A husit szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket.
A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén.
A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölteléket.
Én tetem bele is brokkolit. Ehhez a fej brokkolit kisebb rózsákra szedtem, majd alaposan megmostam.
Forró vízbe dobva kb. 2 percen át blansírozom, majd hideg vízbe kiszedem.
A félig megfõtt brokkolit teszem a hús közepébe, a maradékból lesz majd a köret egyik fele.
Szép szorosan feltekerjük a húst, majd egy szelet bacon szalonnába csavarjuk és magas falú tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket.
Amelyikre nem jutott bacon, csíkoztam rendes szalonnát.
Fûszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, mozzarella szeleteket teszünk rájuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk és alufóliával lefedve 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve lepirítjuk.
Lepirítva, készek a husik:
A körethez kevés olajat hevítünk, rádobjuk a brokkolit, kicsit sózzuk, borsozzuk, esetleg házi delikáttal megszórjuk, pici vizet löttyintünk alá és fedõvel lefedve pár percet (tényleg csak pár percet, mert a brokkoli nagyon gyorsan puhul, nehogy szétfõzzük) pároljuk, majd a fedõt levéve lefõzzük róla a vizet és el is zárhatjuk.
A zöldbabbal ugyanígy járunk el, csak tovább pároljuk, de figyeljünk oda, ne fõzzük szét. Nem baj, ha kissé inkább ropognak, ezek a zöldségek akár nyersen is fogyaszthatók!
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben majdnem puhára fõzzük. Figyeljünk oda, ne fõzzük készre.
Leszûrjük, majd egy nagyobb serpenyõben vajat olvasztunk és rádobjuk a burgonyákat. ízlés szerint fûszerezzük (én semmit nem tettem rá) és addig sütjük olykor rákeverve óvatosan, míg szép színt nem kapnak a szeletek.
Így tálaljuk az édes négyest. Vitamindús, laktató, férfiak, nõk kedvének egyaránt való finomság.
És ha még a szemnek nem lenne elég a töltelék színességével is játszadozhatunk, mint én: piros paprika, zöld brokkoli, fehér sajt, rózsaszín szalámi.
Tipp: ha nincs sütõnk (mint nekem 4 éven át), elkészíthetjük a göngyölt húst egy magas falú fazékban is. Olajra fektetjük a húsokat, bacon híjján fogvájóval összetûzzük, hogy ne nyíljanak szét, kevés vizet löttyintünk alájuk és fedõ alatt puhára fõzzük, majd lesütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Ezeket is kedvelnéd:
Kiadós és tartalmas elõétel: a Jókai bableves
Perec egyszeregy ? videóval
Kiadós buli falatka recept
Õszibarack lekvár simán és pikánsan
Miele ? Húsimádók estje 2011.09.20.