Egyszerû, kiadós (maradékfelhasználós) húsimádó fogás

2014-02-14

sponsored links

Lényegre törõbben: Mindenféle színes jóval töltött karaj szeletek, párolt brokkolival és zöldbabbal, vajon pirított burgonyával.

Annyira szeretjük a göngyölt húst! Csak valami oknál fogva ritkán készül.

Pedig nagyon sokféleképpen variálható, kiadós és bármilyen köretet elvisel.

IMG_8325Maradékfelhasználásra is tökéletes, én is a maradék kolbászt, szalámit, paprikát és sajtot használtam fel, ne árválkodjanak már a hûtõben. :)

1,5 kg szeletelt hosszúkaraj

szalámi, kolbásztrappista sajt, pritamin paprika

mozzarella sajt

só, bors, fûszerkeverék

bacon szalonna

olívaolaj

Köret:

1-1,5 kg burgonya

1 nagyobb fej brokkoli

2 marék egész vagy vágott mirelit zöldbab



A husit szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket.

A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén.

A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölteléket.

Én tetem bele is brokkolit. Ehhez a fej brokkolit kisebb rózsákra szedtem, majd alaposan megmostam.

Forró vízbe dobva kb. 2 percen át blansírozom, majd hideg vízbe kiszedem.

A félig megfõtt brokkolit teszem a hús közepébe, a maradékból lesz majd a köret egyik fele.

IMG_8312Szép szorosan feltekerjük a húst, majd egy szelet bacon szalonnába csavarjuk és magas falú tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket.

IMG_8313Amelyikre nem jutott bacon, csíkoztam rendes szalonnát.

Fûszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, mozzarella szeleteket teszünk rájuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk és alufóliával lefedve 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve lepirítjuk.

IMG_8314Lepirítva, készek a husik:

IMG_8318A körethez kevés olajat hevítünk, rádobjuk a brokkolit, kicsit sózzuk, borsozzuk, esetleg házi delikáttal megszórjuk, pici vizet löttyintünk alá és fedõvel lefedve pár percet (tényleg csak pár percet, mert a brokkoli nagyon gyorsan puhul, nehogy szétfõzzük) pároljuk, majd a fedõt levéve lefõzzük róla a vizet és el is zárhatjuk.

A zöldbabbal ugyanígy járunk el, csak tovább pároljuk, de figyeljünk oda, ne fõzzük szét. Nem baj, ha kissé inkább ropognak, ezek a zöldségek akár nyersen is fogyaszthatók!

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben majdnem puhára fõzzük. Figyeljünk oda, ne fõzzük készre.

Leszûrjük, majd egy nagyobb serpenyõben vajat olvasztunk és rádobjuk a burgonyákat. ízlés szerint fûszerezzük (én semmit nem tettem rá) és addig sütjük olykor rákeverve óvatosan, míg szép színt nem kapnak a szeletek.

IMG_8322Így tálaljuk az édes négyest. Vitamindús, laktató, férfiak, nõk kedvének egyaránt való finomság.

És ha még a szemnek nem lenne elég a töltelék színességével is játszadozhatunk, mint én: piros paprika, zöld brokkoli, fehér sajt, rózsaszín szalámi. :)



IMG_8323

Tipp: ha nincs sütõnk (mint nekem 4 éven át), elkészíthetjük a göngyölt húst egy magas falú fazékban is. Olajra fektetjük a húsokat, bacon híjján fogvájóval összetûzzük, hogy ne nyíljanak szét, kevés vizet löttyintünk alájuk és fedõ alatt puhára fõzzük, majd lesütjük.

Jó étvágyat kívánok!


Ezeket is kedvelnéd:




IMG_8069
Kiadós és tartalmas elõétel: a Jókai bableves


IMG_7903
Perec egyszeregy ? videóval



Kiadós buli falatka recept


IMG_0863
Õszibarack lekvár simán és pikánsan


25_16655_290566_c6217ae17a0672e56ba7b91344b69aa4_685238_301
Miele ? Húsimádók estje 2011.09.20.




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/02/14...

sponsored links

Keres?s