Egyszerû kefíres fánk
sponsored links
Egyszerû kefíres fánk |
Itt a farsang, tehát fánkot kell sütni! Már van több mint 10 fánk recept a blogomon, ITT megnézhetõk - ám kefíres még nincs. Most siettem (mint mindig), ? ezért csak egy gyors sütõporos kefíres fánkot sütöttem, de nagy sikere volt! ?
Hozzávalók:
40 deka liszt
1 tasak sütõpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
4 csapott evõkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
30 deka kefír
4 tojás
1 evõkanál rum
sütéshez étolaj
Elõször a száraz hozzávalókat összekevertem külön, majd a leütött tojásokat jól kikevertem a kefírrel, aztán a kettõt egybekevertem.
Máris forrósítottam az olajat, mivel a tésztát pihentetni nem kell. A sütésre a fánksütés szabályai vonatkoznak - ne legyen túl forró az olaj, mert a fánkok külseje megég, belül sületlen marad! Ha nem eléggé forró az olaj, akkor lassan sül, és nagyon megszívja magát.
Két evõkanál segítségével szaggattam az olajba a fánkokat. Eleinte szép gömbölyûek lettek és maguktól megfordultak. Ám ez elég nagy mennyiség volt, így a végére már kissé ellágyult a tészta, ekkor már szabálytalan formák alakultak. Így történt, hogy én némelyikben kacsát, némelyikben macskát láttam ? - ezeket félre is tettem a kilenc éves unokámnak.
Egy cica, meg egy kacsa |
Felirat hozzáadása |
Mi fahéjas porcukorral megszórva fogyasztottuk, de lekvárral is tálalható.
Aranytepsi blogjáról származik a recept - Köszönöm neki! - minimális változtatással készítettem.