Egyszerû joghurtos epertorta
sponsored links
Kalória és zsírszegényen, cukormentesen, de nagyon finoman. No és persze gyorsan, egyszerûen :) Mostanában erre van idõm.
Egyszerû epres joghurttorta
A piskótához:
-2 nagyobb vagy 3 kisebb tojás
-(3 ek.cukor ) vagy 2 ek. nyírfacukor
-3 ek. liszt
A krémhez:
- fél liter leturmixolt epervelõ
-fél liter görögjoghurt
-nyírfacukor izlés szerint
-2,5 zacskó dr Oetker zacskós zselatin (õrölt, fehér étkezési - 25 g )
A piskótasütést itt részletesen leírtam, csak most egy kerek lapot sütöttem belõle. Lehet közvetlenül a tortaformában, sütõpapíron, de úgy valamivel kisebb lesz majd, mint a forma. Én egy 16-centinél picit nagyobb körlapot kentem a sütõpapírra, amit sütõlemezre tettem, s utólag vágtam pontosan méretre a tésztát.
Mikor kihûlt, mehet bele a tortaforma aljába, s rákanalazhatjuk a krémet.
Az epervelõt összekeverjük a joghurttal és a nyírfacukorral. A zselatint a zacskón lévõ leírás szerint megolvasztjuk és belekeverjük a krémbe. Mikor már kicsit kezd sûrûsödni, rákenjük a piskótára és behûtjük. Jó, ha 1 éjszakát áll.
Másnap egy éles késsel körbevágjuk, leemeljük róla a karimát és tetszés szerint díszítjük.
Miniszelet, nagy szem eperrel :D
( A fenti mennyiségbõl 16 cm-es tortaformában lesz szép, magas torta.)
Jó étvágyat!
Trinity