Egyszerû gombás
sponsored links
Nemrég az egyik multiban találtam egy érdekes fajta gombát, nem is volt drága, megvettem. Rögtön másnap gyors ebédet kellett készítenem, gondoltam, megkóstoljuk az új szerzeményt
Nagyon mutatós kis ételt sikerült összehoznom, amit végtelenül egyszerû elkészíteni, de az íze egyáltalán nem szokványos. Nagyon finom, bármilyen gombával el lehet készíteni, de ha véletlenül összefuttok ezzel a shimeji fajtával, az alábbi receptet mindenképpen próbáljátok ki:
Tészta shimeji gombával, ropogós zsályával
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
40 dkg shimeji gomba (vagy más)
20 dkg füstölt szalonna
1 csokor petrezselyem
15 nagy zsályalevél
Só, bors
A spagettit a szokásos módon kifõzzük. Leszûrjük, a fõzõlébõl egy pohárnyit félreteszünk.
Egy serpenyõben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonna zsírját, félretesszük a pörcöket, a zsír 2/3 részét kiöntjük. A többiben ropogósra sütjük a zsályaleveleket (2-3 perc), ezt is félretesszük. A gombák szárának alsó részét, ahol össze vannak nõve, levágjuk.
A többit a serpenyõbe dobjuk, alacsony lángon, kevergetve 10 percig pirítjuk. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a gombára szórjuk, hozzáöntjük a spagettit és a pörcöket, összekeverjük. Elzárjuk a lángot, hozzáöntünk kb. 1 dl fõzõlevet, összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, még önthetünk hozzá a lébõl. A ropogós zsályával megkoronázva azonnal tálaljuk.
Gombaszezon I.
Gombaszezon IV.
Gombaszezon III.
Gombaszezon II.
Nagyon mutatós kis ételt sikerült összehoznom, amit végtelenül egyszerû elkészíteni, de az íze egyáltalán nem szokványos. Nagyon finom, bármilyen gombával el lehet készíteni, de ha véletlenül összefuttok ezzel a shimeji fajtával, az alábbi receptet mindenképpen próbáljátok ki:
Tészta shimeji gombával, ropogós zsályával
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
40 dkg shimeji gomba (vagy más)
20 dkg füstölt szalonna
1 csokor petrezselyem
15 nagy zsályalevél
Só, bors
A spagettit a szokásos módon kifõzzük. Leszûrjük, a fõzõlébõl egy pohárnyit félreteszünk.
Egy serpenyõben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonna zsírját, félretesszük a pörcöket, a zsír 2/3 részét kiöntjük. A többiben ropogósra sütjük a zsályaleveleket (2-3 perc), ezt is félretesszük. A gombák szárának alsó részét, ahol össze vannak nõve, levágjuk.
A többit a serpenyõbe dobjuk, alacsony lángon, kevergetve 10 percig pirítjuk. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a gombára szórjuk, hozzáöntjük a spagettit és a pörcöket, összekeverjük. Elzárjuk a lángot, hozzáöntünk kb. 1 dl fõzõlevet, összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, még önthetünk hozzá a lébõl. A ropogós zsályával megkoronázva azonnal tálaljuk.
Hasonló bejegyzések:
Gombaszezon I.
Gombaszezon IV.
Gombaszezon III.
Gombaszezon II.