Egyszerû garnéla a szilveszteri bulihoz
sponsored links
Az utolsó pillanatban valamilyen apró falatkákra gondolsz a szilveszteri bulihoz? Vagy univerzális, de mégis egy kicsit különleges fogásra vágysz?
A legegyszerûbb megoldás egy kis pikáns garnélarák. Gyorsan el is készül és biztosan remek kiegészítõje lesz az ünnepi fogások sorának vagy éppen a hidegtálaknak.
Vásárolhatjátok tisztított változatban, fagyasztva a garnélát, de akár egészben is a tányérra kerülhetnek. Ez az egyik legismertebb változat.
Elkészítési idõ: 15-20 perc
Hozzávalók kb. 6-8 személyre
1 kg tisztított garnélarák
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
2 db citrom leve és héja
só
õrölt fekete bors
1 dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
- A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az 1 kg tisztított garnéla rákot.
- Ízlés szerint sózzuk és õrölt fekete borssal megszórjuk az egészet (esetemben 1 tk. só volt és kb. 1/4 tk. õrölt fekete bors), továbbá 4 gerezd finomra aprított fokhagymával, 1 dl fehérborral, 2 db citrom reszelt héjával és kifacsart levével gyarapítjuk a serpenyõnk tartalmát.
- Gyakori kevergetés mellett kb. 15 percig fõzzük ebben a keverékben a garnélákat.
- Egy szûrõkanállal kiszedjük a rákokat a fõzõlébõl és számtalan módon tálalhatjuk. Keverjük tésztához, salátába, díszítsünk velük hidegtálat, falatozzuk magában vagy éppen készítsünk egy rendhagyó Surf and turf húsételhez!
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!