Egyszerû fügés pite
sponsored links
Van két füge bokrunk, de még mindkettõ olyan fiatal, hogy eddig nem volt egyiken sem termés. Most kaptunk egy kedves hölgytõl egy nagydoboz friss fügét és törtem a fejemet, hogy mi készüljön belõle. Az elsõ fogás egy egyszerû édesség, egy kis joghurtos pite lett. A második egy húsos étel, de arról majd késõbb mesélek. Könnyû kevert tészta az alap, ami klassz párost alkot a lédús fügével.
Hozzávalók egy 26 cm-es pitéhez:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütõpor
*1 nagy csipet só
*8 dkg porcukor
*10 dkg margarin
*2 közepes tojás
*1,25 dl joghurt
*8 db füge
A sütõt elõmelegítjük, a piteformát vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tojásokkal, joghurttal. Beleforgatjuk a sütõporos lisztet.
Az elõkészített formába simítjuk. A félbevágott füge szemekkel kirakjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk.
180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol alul-felülsütéssel tûpróbáig sütjük, ami nekem 35 perc volt, de ez persze sütõnként eltérhet.
Hagyjuk kihûlni és egy éles késsel szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.