Egyszerû eperdzsem
sponsored links
Általában kevés eper érik be egyszerre a kertben, ezért folyamatosan és kis mennyiségekbõl készítek dzsemet. Ez egy nagyon egyszerû változat.
Hozzávalók 3 db bébiételes üvegnyi dzsemhez:
- 60 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 1 kk Étkezési citromsav
- 0,5 tasak Dzsemfix Szuper 3:1
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam).
Feltesszük fõni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat és hagyjuk felforrni.
Ha felfõtt, beleszórjuk a dzsemfixet, majd 3 percig hagyjuk forrni.
Elõre kimosott, kifertõtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihûlni.