Egyszerû emberek, egyszerû levesek
sponsored links
Ismét egy példa következik arra, hogy egyszerûen is tudunk nagyot alkotni; vagy legalább is, egy kis ?bátorsággal?, nagynak tûnõt.
Ez végül is, egy amolyan ötvözet, ami a raguleves és a rántott leves keverésébõl született.
Hogy miért? Nem akarok unalmas lenni, de ez volt itthon.
Ennyi.
RÁNTOTT RAGULEVES, FRISS HAGYMÁVAL
(hót egyszerû)
Hozzávalók:
20 dkg sertés apróhús
1-2 ek. ételecet
1 db babérlevél
5 dkg eperlevél tészta
1 fej vöröshagyma
2 ek. liszt
fûszerpaprika
egész vagy õrölt kömény
bors, só
A sertéshúst kis kockákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon fehéredésig pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, köménnyel és a babérlevéllel ízesítjük, a tûzrõl levéve meghintjük fûszerpaprikával, elkavarjuk, majd felöntjük kb.:1,2 l vízzel és puhára fõzzük. Amikor a hús már szépen puhul, belefõzzük a tésztát is. Ez idõ alatt a lisztbõl zsemleszínû rántást készítünk és a levest besûrítjük vele.
A vöröshagymát szép vékony félkarikákra szeleteljük és a rántással együtt adjuk a leveshez; ez esetben nem szeretnénk, hogy a hagyma szétfõjjön; maradjon roppanós. Nagyobb hagyma esetén vághatjuk negyed karikákra is; ha gondoljuk puhábbra is fõzhetjük, de pont a roppanóság teszi érdekessé ezt a levest.
A levesünket készre fõzzük és ínyünk szerint ecettel pikánssá tesszük.
(ez még hasznos lehet)
A levesünket készre fõzzük és ínyünk szerint ecettel pikánssá tesszük.
(ez még hasznos lehet)