Egyszerû, de különleges elõétel vagy reggeli - könnyû ebéd vagy vacsora: körte és brie cikkek érlelt sonkában

2012-01-28

sponsored links


A klasszikus, gyümölcs - érlelt sonka párosítás számtalan mediterrán konyha közkedvelt fogása. Ez az összefüggés viszont nem merül ki a legnépszerûbb és legismertebb, sárgadinnye-pármai sonka párosításban.
Szerintem a lényeg az, hogy az alkalmazott gyümölcs kifejezetten édes és ízletes gyümölcsféle legyen, a végeredmény élvezeti értékét pedig kifejezetten emeli, ha minél nemesebb sonkaféle kerül felhasználásra.
Ezekhez a gyümölcsökhöz a sajt is kiváló párosítás, nekem az egyik fõ kedvencem a brie, melyet királyi sajtnak, vagy a sajtok királyának is titulálnak. Nem ok nélkül.

A brie szerintem nem amolyan tolakodó sajtféle, se nem a harsogó ízével, se nem a harsogó illatával hódít. Sokkal inkább, azzal az összhanggal, melyet látványának, állagának és íz világának tökéletes harmóniája nyújt a kóstolónak.
Minél jobb minõségû a brie, annál krémesebb, annál érettebb és annál több az ízében a titok, a sejtelmesség. Szerintem hosszasan bontakozik ki az íze, nem akkor teljesedik ki egészen, amikor megízleljük, hanem egészen addig tart, amíg teljesen el nem olvad a szánkban és minden ízlelõbimbónknak jut belõle.
Azt hiszem, le sem tagadhatnám, hogy nagyra tartom és ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s