Egyszerû, de imádnivaló süti barackkal és pudinggal
sponsored links
Sült barack, lágy krém és puha süti ? jöhet!
Nemrég édességet kívánt a család. Elég édesszájúak, de mivel én nem vagyok, szégyenszemre elég ritkán jutnak sütihez?
Ilyenkor mindig beütöm a keresõbe, hogy ?egyszerû süti? vagy ?gyors süti? és a legszimpatikusabbat készítem el.
Most ezen volt a sor, amilyen egyszerû, pont olyan finom
Barackos-pudingos süti
Hozzávalók kb. 18, 10 cm-es darabhoz:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
2,5 dl tej
4 dkg élesztõ
1 csipet só
5 dkg + 1 csipet cukor
7,5 dkg + a kenéshez
1 tojás
5 dkg cukor + a szóráshoz
1 citrom héja
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor
8-10 õszibarack (mérettõl függõen) (télen egy konzerv)
Porcukor a szóráshoz
A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, egy fakanállal összekeverjük. Belekockázzuk a vajat, kezünkkel morzsásra dolgozzuk, mélyedést késztünk a közepébe. Beleöntjük az élesztõs tejet, beleütjük a tojást, belereszeljük a citromhéjat. Megdagasztjuk, elég ragacsos tésztát kapunk. Nedves konyharuhával letakarjuk, addig elõkészítjük a többi hozzávalót.
A pudinghoz 3 dl tejet egy kis lábasba öntünk, forralni kezdjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Visszaöntjük a lábasba, beleszórjuk a cukrot. Habverõvel folyamatosan kevergetve besûrítjük, félrehúzzuk a tûzrõl.
A barackokat meghámozzuk (a befõttet nem kell ), cikkekre vágjuk.
A tésztát alaposan lisztezett deszkán átgyúrjuk, másfél centisre nyújtjuk. 8 centi átmérõjû kiszúróval köröket szaggatunk belõle, 5 centi távolságra egymástól tepsire ültetjük. Kanállal mélyedést nyomunk a közepébe, belekanalazunk a pudingból, ráteszünk 1-2 darab barackot. Ha nem elég édes a barack, szórjunk rá kevés cukrot (befõttet nem kell). 190 fokos sütõbe toljuk kb. 20 percre, kivéve rácson kihûtjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég édességet kívánt a család. Elég édesszájúak, de mivel én nem vagyok, szégyenszemre elég ritkán jutnak sütihez?
Ilyenkor mindig beütöm a keresõbe, hogy ?egyszerû süti? vagy ?gyors süti? és a legszimpatikusabbat készítem el.
Most ezen volt a sor, amilyen egyszerû, pont olyan finom
Itt találtam.
Barackos-pudingos süti
Hozzávalók kb. 18, 10 cm-es darabhoz:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
2,5 dl tej
4 dkg élesztõ
1 csipet só
5 dkg + 1 csipet cukor
7,5 dkg + a kenéshez
1 tojás
5 dkg cukor + a szóráshoz
1 citrom héja
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor
8-10 õszibarack (mérettõl függõen) (télen egy konzerv)
Porcukor a szóráshoz
A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, egy fakanállal összekeverjük. Belekockázzuk a vajat, kezünkkel morzsásra dolgozzuk, mélyedést késztünk a közepébe. Beleöntjük az élesztõs tejet, beleütjük a tojást, belereszeljük a citromhéjat. Megdagasztjuk, elég ragacsos tésztát kapunk. Nedves konyharuhával letakarjuk, addig elõkészítjük a többi hozzávalót.
A pudinghoz 3 dl tejet egy kis lábasba öntünk, forralni kezdjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Visszaöntjük a lábasba, beleszórjuk a cukrot. Habverõvel folyamatosan kevergetve besûrítjük, félrehúzzuk a tûzrõl.
A barackokat meghámozzuk (a befõttet nem kell ), cikkekre vágjuk.
A tésztát alaposan lisztezett deszkán átgyúrjuk, másfél centisre nyújtjuk. 8 centi átmérõjû kiszúróval köröket szaggatunk belõle, 5 centi távolságra egymástól tepsire ültetjük. Kanállal mélyedést nyomunk a közepébe, belekanalazunk a pudingból, ráteszünk 1-2 darab barackot. Ha nem elég édes a barack, szórjunk rá kevés cukrot (befõttet nem kell). 190 fokos sütõbe toljuk kb. 20 percre, kivéve rácson kihûtjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!