Egyszerû dagasztás nélküli házikenyér
sponsored links
Ez életem elsõ kenyérsütõgép nélküli házi kenyere és mondhatom, nagyon büszke vagyok magamra, annak ellenére, hogy az érdem leginkább Lilláé, a "Megfõzlek" c. gasztroblog alkotójáé, tõle származik ugyanis, az alaprecept, amin csak nagyon keveset változtattam, hiszen úgy tökéletes ahogy van. A legfinomabb kenyér elnevezéssel található nála ez a csoda, amivel amilyen kevés munka van, olyan finom. Hogy tényleg ez-e a legfinomabb kenyér azt mindenki döntse el maga, kipróbálás után, mert ezt mindenkinek meg kell sütni.
Fontos elõzetes információ: a munka nem több vele 10 percnél(csak a leírás hosszadalmas, ez ne riasszon el senkit), de legalább tíz óra pihentetési idõvel kell számolnunk. Nekem csak 8 órám volt rá, de szerintem jót tett volna neki ha még egy kicsit áll. Legközelebb estefelé összeállítom a tésztát hogy reggelire friss kenyerünk legyen és átalszom a "munkafolyamatot".
Hozzávalók:
450 g liszt - ebbõl 300 g fehér 100 g teljes kiõrlésû tönköly 50 g ...