Egyszerû csokitorta

2014-03-25

sponsored links

Egyszerû csokitorta volt a desszertünk a hétvégén. Egyszerûsége mellett azért azt is el kell mondanom, hogy intenzíven csokis a tésztája, épp ezért egyáltalán nem édes, kell hozzá a kókuszos sajtréteg, sõt, egy-két gombóc fagyival lehet igazán finom. Könnyen, egyszerûen elkészíthetõ, sok sikert hozzá!


Hozzávalók egy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformához:
a tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé (nálam 64 %-os)
  • 20 dkg vaj
  • 3 evõkanál keserû kakaópor
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1/2 csomag sütõpor
  • 15 dkg finomliszt

a kókuszos réteghez:

  • 1 tojás
  • 4 evõkanál kristálycukor
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evõkanál finomliszt

a díszítéshez:

  • porcukor




  • A csokoládét a vajjal együtt lábasba tettem, kevergetve összeolvasztottam, közben hozzáadtam a kakaóport is.
  • A tojásokat a cukorral krémesre, habosra kevertem.
  • A kakaós-csokis vajat kicsit visszahûtöttem, fakanállal óvatosan a tojásos-cukros masszához forgattam.
  • A sütõport elkevertem a liszttel, a tésztába szitáltam, és szintén a fakanalat használva óvatosan beleforgattam.
  • A tortaforma alját sütõpapírral béleltem, beleöntöttem a masszát.
  • A kókuszos réteghez a tojást krémesre, habosra kevertem a cukorral, hozzádolgoztam a kókuszreszeléket is.
  • A mascarponét finoman átkevertem, a liszttel együtt a kókuszos krémhez adtam, beleforgattam.
  • A kókuszos masszát óvatosan a kakaós tésztára öntöttem és elegyengettem.
  • Elõmelegített, 180 fokos sütõben egy óra alatt készre sütöttem (ha nagyon pirulna a teteje, sütés közben takarjuk le alufóliával).
  • A sütõbõl kivéve kicsit hûlni hagytam, majd lepattintottam róla a karimát, és rácson hagytam teljesen kihûlni.
  • Sablon segítségével tetejét porcukorral díszítettem.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/03/egyszeru-...

sponsored links

Keres?s