Egyszerû csokitorta
sponsored links
Egyszerû csokitorta volt a desszertünk a hétvégén. Egyszerûsége mellett azért azt is el kell mondanom, hogy intenzíven csokis a tésztája, épp ezért egyáltalán nem édes, kell hozzá a kókuszos sajtréteg, sõt, egy-két gombóc fagyival lehet igazán finom. Könnyen, egyszerûen elkészíthetõ, sok sikert hozzá!
Hozzávalók egy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformához:
a tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé (nálam 64 %-os)
- 20 dkg vaj
- 3 evõkanál keserû kakaópor
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1/2 csomag sütõpor
- 15 dkg finomliszt
a kókuszos réteghez:
- 1 tojás
- 4 evõkanál kristálycukor
- 4 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg mascarpone
- 2 evõkanál finomliszt
a díszítéshez:
- porcukor
- A csokoládét a vajjal együtt lábasba tettem, kevergetve összeolvasztottam, közben hozzáadtam a kakaóport is.
- A tojásokat a cukorral krémesre, habosra kevertem.
- A kakaós-csokis vajat kicsit visszahûtöttem, fakanállal óvatosan a tojásos-cukros masszához forgattam.
- A sütõport elkevertem a liszttel, a tésztába szitáltam, és szintén a fakanalat használva óvatosan beleforgattam.
- A tortaforma alját sütõpapírral béleltem, beleöntöttem a masszát.
- A kókuszos réteghez a tojást krémesre, habosra kevertem a cukorral, hozzádolgoztam a kókuszreszeléket is.
- A mascarponét finoman átkevertem, a liszttel együtt a kókuszos krémhez adtam, beleforgattam.
- A kókuszos masszát óvatosan a kakaós tésztára öntöttem és elegyengettem.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben egy óra alatt készre sütöttem (ha nagyon pirulna a teteje, sütés közben takarjuk le alufóliával).
- A sütõbõl kivéve kicsit hûlni hagytam, majd lepattintottam róla a karimát, és rácson hagytam teljesen kihûlni.
- Sablon segítségével tetejét porcukorral díszítettem.