Egyszerû csokis keksz
sponsored links
Annyira egyszerû, hogy csupán egy mérleg, egy tál és egy villa szükséges az összeállításához - a leírás és a hozzávalók láttán pedig egy francia cukrász sírva temetné tenyerébe az arcát.
Nem elsõsorban az egyszerûsége miatt volt gyanús a recept: mivel eredetileg nincs benne semmilyen liszt vagy liszthelyettesítõ, csak orbitális mennyiségû cukor, tojás meg kakaó, így a mandula nélkül kõkemény korongok születtek volna, amivel szöget kiválóan be lehet ugyan verni, de megenni maximum tejbe mártogatva lehet.
Amellett, hogy mandulát is raktam hozzá, jelentõsen változtatni kellett a sütési idõn is: így a szélén ropogós, középen pedig kicsit karamellszerûen puha, rágcsás sütiket kaptam. Francia cukrászat ide vagy oda, a gyerekek keselyûként köröztek a kész darabok felett ( és persze épp ebéd elõtt voltunk), a maradékon pedig másnap összevesztek. (A karamellszósz egy sajttortából maradt, szuper volt a kekszekhez, recept még a héten.)
Hozzávalók: (kb. 16 darabhoz)
20 dkg porcukor
5 dkg darált mandula ( lehet dió vagy mogyoró is)5 dkg holland kakaópor ...