Egyszerû csigafánk

2018-02-17

sponsored links



A gyerekek (is) nagyon szeretik a fánkot, gyakran készítek vagy élesztõset, vagy sütõporosat. Most egy roppant egyszerû és mégis kicsit különlegesebb változattal leptem meg õket, ami csiga formában sült. Mondanom sem kell, hogy élvezettel mártogatták baracklekvárba a porcukros tekercseket.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 ek olaj
*20 dkg liszt
*1 púpos kk sütõpor
*1,5 dl tej
*2-3 dl olaj a sütéshez

Egy serpenyõben olajat forrósítunk. 
A tojást simára keverjük a sóval, cukrokkal, olajjal és hozzáadjuk a sütõporos lisztet. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 
A sûrû masszát sima csöves habzsákba töltjük. (Ha nincs, akkor csak egy tiszta zacskóba, aminek az egyik sarkára vágunk egy kis lyukat.) 
Ha elég forró az olaj, akkor körkörösen nyomunk bele tésztát. Mindkét oldalát világos barnára sütjük, és konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. 
Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/02/egysz...

sponsored links

Keres?s