Egyszerû brokkoli krémleves
sponsored links
Igazán szép brokkolit sikerült vásárolni, így ebbõl készült a vasárnapi ebéd.
Hozzávalók 4 fõre:
- 50 dkg brokkoli
- 2 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 dl fõzõtejszín (20%-os)
A megtisztított brokkolit apró rózsákra szedjük, a vastagabb szárakat levágjuk.
A krumplit felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset apró kockára vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a brokkolit, a krumplit, jól átforgatjuk és felengedjük vízzel, úgy, hogy ne lepje el teljesen.
Meghintjük sóval, borssal, beletesszük az egész fokhagymákat.
Fedõ alatt addig fõzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Merülõ mixerrel pürésítjük.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt és hagyjuk felforrni.
Ha a krémesítés elõtt nagyon hígnak véljük, akkor a tejszínt elkeverhetjük egy evõkanálnyi liszttel.
Melegen, leves gyönggyel, pirított kenyér kockával vagy reszelt sajttal kínáljuk.