Egyszerû bagett
sponsored links
Van az úgy, hogy az ember lánya így advent idején annyira belefeledkezik a mézeskalács írókázásba, hogy kimegy a fejébõl a kenyérsütés. Aztán amikor észbe kap, akkor már tudja, hogy a mindennapinak nincs ideje elkészülni vacsoráig, ráadásul elõzõ este elfelejti az öregtésztát is bekeverni. (És újfent veszekszik magával, amiért még mindig nincs a fagyasztóban egy vésztartalék adag...) Kénytelen valami gyors megoldást keresni.
Gyorsat, de azért jót. Mondjuk egy egyszerû bagettet.
Tudom, sokszor hangoztattam már, hogy a csak élesztõvel készülõ kenyér nem kenyér, csak kelttészta, de ugye a vészhelyzet mindent felülír!
Hozzávalók:
- 40 dkg kenyérliszt (a jó minõségû finom is megteszi)
- 2 dl langyos víz
- 0,5 dl tej
- 1 púpos tk. só
- 2 ek. olaj ...