Egyszerû babgulyás sertéshússal és csípõs parasztkolbásszal tejfölösen
sponsored links
Egyszerû babgulyás sertéshússal és csípõs parasztkolbásszal tejfölösen
Ebben a hûvösre vált idõben jól esett egy melengetõ étel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A babot beáztatom. Másnap felteszem fõni.
A répát karikára, a krumplit és a húst kockára vágom.
Egy serpenyõben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett hozzáadom a répával és a krumplival a babhoz. Feleresztem vízzel, fûszerezem, belevágom a chilit.
Felkarikázom a kolbászt.
Amikor a bab és a hús már csaknem puha, beleteszem a kolbászt.
Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit. Kenyérrel fogyasztom.