EGYSZERÛ, RIBIZLIS KEVERT SÜTEMÉNY (könnyû és finom)

2017-06-01

sponsored links

 nagyon finom, ribizlis kevert sütemény

Beérett az elsõ adag ribizlim, így azonnal süteménybe került. A recept semmi különös, a múltkori sárgabarackos jól bevált receptjét használtam. Isteni finom ribizlivel-jó sok ribizlivel ?Tényleg nem szabad sajnálni belõle, a tésztából pedig a cukrot ne spórold ki, mert a fanyarkás ribizli kívánja a cukrot.
Ez egy remek recept, meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, áfonyával......remekül mûködik.

Hozzávalók

4 tojás
15-20 dkg cukor vagy édesítõ
1,5 dl étolaj
1,5 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1 csipet só
1 tálka ribizli (20 dkg)
porcukor a szóráshoz



Elkészítés

A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sûrû, habos-krémes legyen-ez eltart pár percig.
Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egynemûre a keveréket.
A sütõport, sót vegyítsd el a  liszttel, majd add a tojásos keverékhez.
Legvégül keverd bele a ribizli 2/3 részét.
Egy 30 x 30-as tepsit (lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény) bélelj ki sütõpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a maradék ribizlit.
A 175 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben süssed aranybarnára, k.b.35 perc, de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idõ.
Az elkészült süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszõleges formára.


a legfinomabb ribizlis kevert süti

Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/06/egyszeru-r...

sponsored links

Keres?s