EGYSZERÛ, RIBIZLIS KEVERT SÜTEMÉNY (könnyû és finom)
sponsored links
nagyon finom, ribizlis kevert sütemény |
Beérett az elsõ adag ribizlim, így azonnal süteménybe került. A recept semmi különös, a múltkori sárgabarackos jól bevált receptjét használtam. Isteni finom ribizlivel-jó sok ribizlivel ?Tényleg nem szabad sajnálni belõle, a tésztából pedig a cukrot ne spórold ki, mert a fanyarkás ribizli kívánja a cukrot.
Ez egy remek recept, meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, áfonyával......remekül mûködik.
Hozzávalók
4 tojás
15-20 dkg cukor vagy édesítõ
1,5 dl étolaj
1,5 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1 csipet só
1 tálka ribizli (20 dkg)
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sûrû, habos-krémes legyen-ez eltart pár percig.
Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egynemûre a keveréket.
A sütõport, sót vegyítsd el a liszttel, majd add a tojásos keverékhez.
Legvégül keverd bele a ribizli 2/3 részét.
Egy 30 x 30-as tepsit (lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény) bélelj ki sütõpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a maradék ribizlit.
A 175 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben süssed aranybarnára, k.b.35 perc, de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idõ.
Az elkészült süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszõleges formára.
A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sûrû, habos-krémes legyen-ez eltart pár percig.
Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egynemûre a keveréket.
A sütõport, sót vegyítsd el a liszttel, majd add a tojásos keverékhez.
Legvégül keverd bele a ribizli 2/3 részét.
Egy 30 x 30-as tepsit (lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény) bélelj ki sütõpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a maradék ribizlit.
A 175 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben süssed aranybarnára, k.b.35 perc, de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idõ.
Az elkészült süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszõleges formára.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog