EGYSZERÛ PARADICSOMSALÁTA

2012-05-28

sponsored links


A paradicsom fõleg a meleg tavaszi és nyári napokon a tányérok egyik állandó zöldsége. A gyönyörû harsány színe, és finom íze még az olykor-olykor borongósabb napokon is napfényt csal az életünkbe. Persze ez nem igaz a decemberben a szupermarketek polcain található paradicsomnak csúfolt példányokra, amelyek íze még csak köszönõviszonyban sincs az igazi paradicsomok ízével. Tél idején jobban szeretem a konzerv paradicsomokat használni, melyekbe az az érzésem, hogy a doboz bezárásakor bizony belezárják a paradicsom érleléséhez szükséges napfényt is.
De most már szerencsére sorra érkeznek meg a fenséges példányok belõle.

A minap kezembe került a kedvenc boltomban egy szórólap, amelyen az ott kapható paradicsomok választéka található meg. Hát mit mondjak, vannak szép számban!

A paradicsomok felhasználhatósága a francia konyhában is számtalan módon történik. Az egyik fontos alapanyaga a ratatouille-nak, de elõszeretettel fogyasztják fõzve, vagy nyersen is.

A következõ saláta elkészítése tényleg gyerekjáték, nah de az íze! Az valami mesés. A lankasztó nyári kánikulában is felfrissíti az embert egy-egy parázson sütött kolbász vagy grillezett zöldség kísérõjeként. De Mi akár magában is örömmel fogyasztjuk!

HOZZÁVALÓK ...

Folytats a blogon ... chez-sandra.blogspot.com/2012/05/egys...

sponsored links

Keres?s