EGYSZERÛ PARADICSOMSALÁTA
sponsored links
A paradicsom fõleg a meleg tavaszi és nyári napokon a tányérok egyik állandó zöldsége. A gyönyörû harsány színe, és finom íze még az olykor-olykor borongósabb napokon is napfényt csal az életünkbe. Persze ez nem igaz a decemberben a szupermarketek polcain található paradicsomnak csúfolt példányokra, amelyek íze még csak köszönõviszonyban sincs az igazi paradicsomok ízével. Tél idején jobban szeretem a konzerv paradicsomokat használni, melyekbe az az érzésem, hogy a doboz bezárásakor bizony belezárják a paradicsom érleléséhez szükséges napfényt is.
De most már szerencsére sorra érkeznek meg a fenséges példányok belõle.
A minap kezembe került a kedvenc boltomban egy szórólap, amelyen az ott kapható paradicsomok választéka található meg. Hát mit mondjak, vannak szép számban! A paradicsomok felhasználhatósága a francia konyhában is számtalan módon történik. Az egyik fontos alapanyaga a ratatouille-nak, de elõszeretettel fogyasztják fõzve, vagy nyersen is.
A következõ saláta elkészítése tényleg gyerekjáték, nah de az íze! Az valami mesés. A lankasztó nyári kánikulában is felfrissíti az embert egy-egy parázson sütött kolbász vagy grillezett zöldség kísérõjeként. De Mi akár magában is örömmel fogyasztjuk!
HOZZÁVALÓK ...