EGYSZERÛ MÁKOS KALÁCS
sponsored links
Tudom, nincs Karácsony és még elég messze is van, de mégis Mákos kalács sült a konyhámban... Már magam sem tudom, hogy mikor sütöttem utoljára kelt sütemény, fõleg mákosat. Így éppen itt volt már az ideje. Úgy döntöttem, hogy most nem fonogatom meg csavargatom a tésztát, hanem egyszerûen feltekerem és beteszem õket a
püspökkenyérformákba. Ettõl olyan hétköznapi lesz. Szerintem. Hideg tejjel nagyszerû uzsonna vált belõle. Mivel a tésztájában nincs tojás, ezért rendkívül puha lett és nagyon könnyed. Csak úgy etette magát... Dióval, mogyoróval és kakaóval is remekül mûködik.
Hozzávalók: 1/2 kg átszitált liszt, 3,5 dl langyos tej, 3 kanál cukor, 1 csipet só, 1/2 kocka friss élesztõ, 2 kanál olaj. Töltelék: 25 dkg darált mák, 2-3 kanál porcukor, 2 evõkanál baracklekvár, 2-3 kanál ...