Egyszervolt mangalica

2011-09-27

sponsored links


Számtalan ötletet találhatunk arra nézve, hogyan lehet hasznosítani, ízletes új fogássá alakítani a maradék pörköltet. Nálunk ezzel csak az a gond, hogy emlékezetem szerint még sosem találkoztam otthonunkban újrahasznosításra váró pörköltmaradékkal.

Az is igaz, a pörkölt nem feltétlenül a leggazdaságosabb módja a hús felhasználásának, amennyiben spórolni szeretnénk. Hacsak nem teszünk alá egy jó adag fõzeléket, tésztát, egyebet. Mi most nem tettünk. Viszont a pörkölt az egyik legzseniálisabb módja a hús elkészítésének, ami semmiképpen sem passzol a gyorskonyha irányzatába, egy rendes pörköltet nem lehet ripsz-ropsz összedobni.
Viszont az eredmény bõségesen kárpótolja az elkészítésén fáradozókat - amennyiben szeretik ezt az ételt. Mi közéjük tartozunk. Hús, fûszerpaprika, zsír, só, vöröshagyma, fokhagyma, (zöldpaprika, paradicsom.) Kevés víz, ha már zsírjára sütöttük, azaz megpörköltük kissé. Idõ, türelem, figyelem. Minden további fölöslegesnek tûnik.

Az így elkészített pörköltbõl nemigen marad, ha mégis, akkor olyan minimális mennyiség, hogy nekem a konyhában ...

Folytats a blogon ... napmatka.blogspot.com/2011/09/egyszer...

sponsored links

Keres?s