Egybesült sertéscomb
sponsored links
Hozzávalók:
1 szép darab comb (nekem ez most másfél kilós. szóljunk a hentesnek, hogy egybe szeretnénk megsütni)
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 el olaj
só
1 cs. magyaros fûszerkeverék
10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Az elõkészítés nem árt, ha még elõzõ este megkezdõdik. Érdemes bepácolva pihentetni egy éjszakán át a húst, jobban magába szívja az ízeket. A megtörölgetett combot elõször lekentem olajjal, majd megszórtam a
fûszerkeverékkel és sóval, aztán a két kezemmel alaposan belemaszíroztam az így kapott kencét. Letakartam fóliával és a hûtõbe tettem pihenni. Reggel egy vékony pengéjû késsel pár helyen megszúrtam a húst, ide tisztatott fokhagymagerezdeket és szalonna kockákat dugdostam. A többi szalonnát felszeleteltem és a hús tetején elrendeztem. Jénaiba pakoltam, kevés vizet öntöttem alá, és lefedve a sütõbe toltam, ahol aránylag kis lángon egy másfél órát sütöttem. Utána levettem róla a takarást, meglocsolgattam a keletkezet fûszeres lével, majd mivel még soknak ítéltem meg alatta a folyadékot, kivettem egy sütõpapíros tepsire, és azon toltam vissza a sütõbe egy 20 percre, míg szépen megpirult. Szeletelés elõtt vártam egy 15 percet, aztán már csak tálra rendeztem a combdarabokat és petrezselymes újkrumplival tálaltam.
1 szép darab comb (nekem ez most másfél kilós. szóljunk a hentesnek, hogy egybe szeretnénk megsütni)
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 el olaj
só
1 cs. magyaros fûszerkeverék
10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Az elõkészítés nem árt, ha még elõzõ este megkezdõdik. Érdemes bepácolva pihentetni egy éjszakán át a húst, jobban magába szívja az ízeket. A megtörölgetett combot elõször lekentem olajjal, majd megszórtam a
fûszerkeverékkel és sóval, aztán a két kezemmel alaposan belemaszíroztam az így kapott kencét. Letakartam fóliával és a hûtõbe tettem pihenni. Reggel egy vékony pengéjû késsel pár helyen megszúrtam a húst, ide tisztatott fokhagymagerezdeket és szalonna kockákat dugdostam. A többi szalonnát felszeleteltem és a hús tetején elrendeztem. Jénaiba pakoltam, kevés vizet öntöttem alá, és lefedve a sütõbe toltam, ahol aránylag kis lángon egy másfél órát sütöttem. Utána levettem róla a takarást, meglocsolgattam a keletkezet fûszeres lével, majd mivel még soknak ítéltem meg alatta a folyadékot, kivettem egy sütõpapíros tepsire, és azon toltam vissza a sütõbe egy 20 percre, míg szépen megpirult. Szeletelés elõtt vártam egy 15 percet, aztán már csak tálra rendeztem a combdarabokat és petrezselymes újkrumplival tálaltam.