Egybensült szûzpecsenye
sponsored links
A szûzpecsenye nagy családi kedvenc. Ami persze nem nagy csoda, mert ha éppen nem a zsírban cuppogás élményét keresi az ember (lásd pl csülök), akkor bizony ez a sertés legjobb része, akárcsak a marhánál a bélszín. Ennek megfelelõen persze nem is olcsó, bár mióta 900 a köröm, azóta 1500-1700-ért venni a szûzpecsenyét minden, csak nem drága... Nagyon sokszor készítjük, akár egyben sütve, akár szeletelve, csodálkozva konstatáltam, hogy még ez sincs fenn a blogon. Talán azért, mert annyira egyszerû, hogy eszembe sem jutott ezzel büszkélkedni. Pedig lehet, hogy kellene, mert mert még mindig vannak olyan éttermek, ahol botrányosan készítik. (Na jó, elárulom. A férjem cége a Robinsonban karácsonyi partizott és a férjem értékelése szerint az ott feltálalt szûzpecsenyét õ itthon a család elõtt is nagyon szégyellné...) Pedig tényleg nem nagy kaland, csak egy kis odafigyelés kell. Ha pedig ez megvan, akkor zseniálisan finom!
1 szûzpecsenyét (kb 50 dkg) lehártyázunk, én ketté is soktam vágni, mert úgy könnyebben kezelhetõ. Néhány órára tetszés szerint pácoljuk, én ezúttal
worchestershire szószt használtam, de lehet mustárban, ízlés szerint fûszernövényekben, vegyes durvára tört borsban. A pác után átdörszöljük sóval, esetleg fûszerezzük még, én most egy kis mozsárban porrá tört vad pácot használtam. Egy akkora serpenyõben, amibe a hús éppen, de kényelmesen ...