Egybensült krumlispogácsa

2011-12-15

sponsored links



A tegnapról maradt krumplipürét úgy hasznosítottam, hogy egybensült  krumlispogácsát sütöttem belõle.

Ehhez pontos receptet sem tudok írni, illetve ugyanúgy csinálom, mint a gombócnak, vagy núdlinak szánt krumplis tésztát. A gombóc tésztájánál  lényeges, hogy a burgonya és a liszt aránya olyan legyen, hogy a liszt mennyisége 1/3 -da, vagy 1/4-de legyen a krumpli mennyiségének, attól függõen, hogy a krumpli mennyire lisztes. A krumplin és liszten kívül csak kevés zsír meg ízlés szerint só kerül a tésztába- tojást nem szoktam bele tenni. És még lényeges, hogyha gombócot készítünk, hogy a fõtt áttört burgonya ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/12/egybe...

sponsored links

Keres?s