Egybensült fasírt zöldségágyon
sponsored links
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 80 dkg darált sertéshús
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg joghurt
- 2 vösöhagyma
- 2 lilahagyma
- 3 paradicsom
- 2 tojás
- 2 cikk fokhagyma
- 8 kakukkfû ág
- 4 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál sûrített paradicsom (vagy ketchup)
- 1 evõkanál mustár
- só, õrölt bors
Elkészítése:
Egy serpenyõben 1 evõkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meg fokhagymát.
Egy nagy tálban összegyúrjuk a fasírthoz valókat: a darált húst, a tojásokat, a joghurtot, a mustárt, a zsemlemorzsát, egy kevés kakukkfüvet, illetve sót és borsot.
A masszából egy nagyobb óvális fasírtot formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, és kirakjuk szeletekre vágott lilahagymával, és paradicsommal. Ráfektetjük a húst.
Meglocsoljuk a maradék olajjal, és kirakjuk fûszerûgakkal.
180 fokos sütõben kb 60 perc alatt pirosra sütjük.
Miután a sütõbõl kivesszük, néhány percig pihenni hagyjuk, majd szeleteljük. A zöldségeket mellé tálaljuk.
Tipp: Tetszés szerint bármilyen köretet készíthetünk, nagyon jól illik mellé a fehér besamell mártás.