Egyben sült tepsis süllõ
sponsored links
Régen írtam már, persze azért sütök-fõzök, csak csupa olyat ami szerepel a blogon. Többek között Olikám névnapjára csokitortát sütöttem, de többféle muffin is készült az elmúlt idõszakban, kakaós süti, kakaós csiga, szalámis-kolbászos csiga és pár tepsi pizza is de novemberben már puha mézes puszedli is készült párszor. Erõs a kísértés, hogy újra megpróbálkozzak a panettone sütéssel, de erre még erõt gyûjtök :).
Most egy csodás tepsis süllõt hoztam megmutatni, aminek az elkészítése nem volt nagy kunszt. Legnagyobbikom kifogta, meg is tisztította, az én dolgom csak a fûszerezés és tepsire készítés volt, mert a sütést Legkisebbikem Párja végezte, míg én Legkisebbikemmel bevásárolni voltam.
Ez a süllõ olyan finom lett, megérdemli, hogy megmutassam :)!
A fûszerezéshez kb. 2/3 kávéscsésze olajba tettem egy csapott fehér kanálnyi szitált ételízesítõt, õrölt borsot, csípõs fûszerpaprikát és belenyomtam 3 gerezd fokhagymát. Ezzel a fûszeres olajjal kentem meg kívül-belül a beirdalt süllõt, majd állni hagytam kb. 2 órát. Sütés elõtt meghintettem még pici sóval utána került be sütõpapírral bélelt tepsin a 200 fokra és légkeverésre állított sütõbe, ahol kb. 40-45 perc alatt lett ilyen csodás. Köret nem készült hozzá, ez olyan csemege-féle volt, esti csemege. Aki akart kenyeret ehetett hozzá.