Egyben sült kakukkfüves barramumdi bulgursalátával

2011-10-28

sponsored links

Újabb halfélére bukkantam, mondhatni, "this is a beginning of beautiful friendship?". Újdonsült barátom, a barramundi eredetileg ausztrál bennszülött, mint ahogy a neve is az (nagy pikkelyû hal). Életét sós vízben kezdi, majd az édesvizek felé veszi útját, de egyébként kiváló alkalmazkodóképességének következtében szinte mindegy neki, hogy a víz sós vagy sem, inkább csak a hõmérsékleti viszonyokra érzékeny. Tenyésztése emiatt nem egészen triviális feladat, de most a Jászkiséri Halas Kft. jóvoltából itthoni körülmények között sikerült ezt megoldani, és így a halat kedvelõk - remélhetõleg minél szélesebb - tábora számára is hozzáférhetõ. A barramundi amellett, hogy finom, számos más, jó tulajdonsággal is rendelkezik. Az úszók és a hátuszony melleti részeket kivéve teljesen szálkamentes, filézése sem nehéz feladat. Húsa rendkívül gazdag omega-3 zsírsavakban, ezért ha valaki egészségesen szeretne táplálkozni, feltétlenül ott a helye az étrendjében.

Meglehetõsen izgatottan vártam tehát a barramundival való találkozást, és elsõ alkalommal csak óvatosan, egy általánosan bevethetõ, egyszerû és jól bevált módszerrel próbálkoztam. Ez pedig mindössze annyi, hogy citromkarikákat és sok zöldfûszert (most kakukkfüvet) teszek a megsózott, megborsozott hal hasába, meglocsolom olívaolajjal, és alufóliában megsütöm. Köretnek bulgursalátát, azaz taboulleh-t adtam hozzá. Még mielõtt bárki tiltakozna, hogy ez nem teljesen authentikus, jelzem, hogy valóban nem, de ennek ellenére megközelítõleg mégis hasonlít rá, és jó. Ezúttal egy kis pirított dióval dobtam fel, amely ad neki egy kis ropogós textúrát, és egyébként is jól harmonizál a barramundival.

Hozzávalók (3-4 adag) ...

Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2011/10/28/egyben_sult...

sponsored links

Keres?s