Egyben sült csontos sertéskaraj

2011-11-07

sponsored links

A gyerek rámutatott a boltban: ezt kérem. Egy közel két kilós, bõrõs, csontos sertéskarajra. Ám legyen. Azért ez kihívás ám, lássuk be. De az utóbbi idõben annyi mindent összeolvastam már az ilyen jellegû húsok készítésérõl, hogy úgy gondoltam, fog ez menni. Alapul végül Stahl Judit egyik receptjét vettem, de az imént említett olvasmányok alapján ez végül is egy klasszikus változatnak tekinthetõ. A lényeg az, hogy a kezdeti körbepirítás után (ami akár a sütõben, akár egy serpenyõben is történhet) alacsony hõmérsékleten, hosszú ideig történjen a sütés, közben pedig rendszeresen forgassuk és locsolgassuk. Hogy pontosan milyen hõfokon és mennyi ideig zajlik a folyamat, az azért függ a rendelkezésre álló idõtõl is, de lássuk be, kapkodni ezzel nem lehet, jó pár órát rá kell szánni.

Egy 1.5-2 kg-os bõrös, csontos sertéskarajt megmostam, leszárítottam, majd a bõrt éles késsel bekockáztam (nekem néhol túl mélyre sikeredett, így néhány kocka sütés közben lepotyogott). Egy tálkában összekevertem

sót, frissen õrölt borsot, fél csomag õrölt köményt és rengeteg reszelt fokhagymát, valamint fél fej reszelt hagymát és kevés olíva olajat. Ezzel a pasztával mindenütt jó alaposan bekentem a húst, különös tekintettel a ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/11/07/egyb...

sponsored links

Keres?s