Egy vega ebéd
sponsored links
Sokan nem esznek húst, sokszor én sem kívánom. Ám attól még nem kell megvonnunk magunktól a különleges falatokat és a szép színeket. Nemrég láttam a TvPaprikán egy mûsort, amiben az egyik kedvencem, Lucinda Scala Quinn fõzött. Róla tudni kell, hogy három, immár felnõtt férfi édesanyja és játszi könnyedséggel fõz nekik akár ötfélét is egyszerre. Imádom a stílusát, remélem, egyszer az én fiaim is ennyire fogják értékelni a fõzõtudományomat.
Szóval a következõekben egy paradicsomszószban sült tojást mutatnék be, kétféle körettel. Ezek elkészítése már az én fejembõl pattant ki, az egészséges életmód jegyében. Próbáljátok ki!
Paradicsomszószban sült tojás vajas-petrezselymes bulgurral, bébispenóttal
Hozzávalók 2 fõre:
4 tojás
Fél l passzírozott paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
Olívaolaj
Só, bors
10 dkg reszelt sajt
15 dkg bulgur
Fél csokor petrezselyem
2 dkg vaj
Só
10 dkg bébispenót
1 ek olaj
2 kk balzsamecet
A bulgurt felöntjük kétujjnyival több forró vízzel, mint ami ellepi, puhára fõzzük (kb. 10 perc). Leszûrjük. Az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk a forró vajon, majd a bulgurra öntjük. Sózzuk, alaposan összekeverjük.
Az olívaolajat egy serpenyõbe öntjük, mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé. Alacsony lángon idõnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besûrûsödik. Ekkor óvatosan beleütjük a tojásokat, fedõvel lefedjük, 5 percig sütjük szintén alacsony lángon. Ezután a gázt elzárjuk, a tojásokat megszórjuk reszelt sajttal, fedõ alatt még három percet pihentetjük.
Közben a bébispenótot összeforgatjuk az olívaolajjal és balzsamecettel.
Tálaláskor egy adag bulgurt tányérra szedünk, ráültetünk 1-2 tojást, mellészedünk egy adag spenótot.
Egy vega ebéd
Változatok egy formára
Vega fasírt
Az a Vega Fesztivál?
Szóval a következõekben egy paradicsomszószban sült tojást mutatnék be, kétféle körettel. Ezek elkészítése már az én fejembõl pattant ki, az egészséges életmód jegyében. Próbáljátok ki!
Paradicsomszószban sült tojás vajas-petrezselymes bulgurral, bébispenóttal
Hozzávalók 2 fõre:
4 tojás
Fél l passzírozott paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
Olívaolaj
Só, bors
10 dkg reszelt sajt
15 dkg bulgur
Fél csokor petrezselyem
2 dkg vaj
Só
10 dkg bébispenót
1 ek olaj
2 kk balzsamecet
A bulgurt felöntjük kétujjnyival több forró vízzel, mint ami ellepi, puhára fõzzük (kb. 10 perc). Leszûrjük. Az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk a forró vajon, majd a bulgurra öntjük. Sózzuk, alaposan összekeverjük.
Az olívaolajat egy serpenyõbe öntjük, mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé. Alacsony lángon idõnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besûrûsödik. Ekkor óvatosan beleütjük a tojásokat, fedõvel lefedjük, 5 percig sütjük szintén alacsony lángon. Ezután a gázt elzárjuk, a tojásokat megszórjuk reszelt sajttal, fedõ alatt még három percet pihentetjük.
Közben a bébispenótot összeforgatjuk az olívaolajjal és balzsamecettel.
Tálaláskor egy adag bulgurt tányérra szedünk, ráültetünk 1-2 tojást, mellészedünk egy adag spenótot.
Hasonló bejegyzések:
Egy vega ebéd
Változatok egy formára
Vega fasírt
Az a Vega Fesztivál?