Egy tökéletes ebéd sajtimádóknak
sponsored links
Ha nem akarsz rendelni, készítsd otthon!
Be kell vallanom, nagy ritkán én is rendelek kaját.
Legtöbbször pizzát a gyerekek miatt, amivel kb. 1 óra alatt érnek ki. Ha van öt percem a reggel folyamán mondjuk begyúrni, akkor inkább azt is én készítem (receptem itt). Mivel ezután 10 perc alatt begyúrom, feltétezem és újabb 10 perc alatt kisütöm, gyorsabban megvagyok vele, mintha rendelném? De néha ehhez sincs se kedvem, se idõm.
A másik dolog, amit régebben magamnak kértem, az egy Vegyes sajtízelítõ nevû étel volt, háromféle rántott sajt volt márványsajtmártásban. Legtöbbször csak egy gyors paradicsomsalátát dobtam össze hozzá, sõt, néha simán köret nélkül tömtem magamba?
Aztán legutóbb már levették a rendelhetõ ételek listájáról, úgyhogy nekiálltam itthon. Nem volt egy agysebészet elkészíteni, a körettel együtt max. 1 óra alatt asztalon is van, és ismét élvezhettem a megszokott ízeket
Háromféle rántott sajt márványsajtmártással
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg trappista
30 dkg karaván füstölt sajt
30 dkg ementáli
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bõ olaj a sütéshez
3 ek szeletelt mandula
Pár karika kígyóuborka
A mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dl tej
2 csapott ek liszt
12 dkg márványsajt
1 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
A körethez:
20 dkg rizs
1 ek olaj
2 tk currypor
3 ek aranymazsola
Só
A mártáshoz a vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, próbáljuk csomómentesre készíteni. Végül belemorzsoljuk a márványsajtot, sûrûn keverve besûrítjük.
A rizst a szokásos módon, dupla mennyiségû vízben megfõzzük, közben hozzáadjuk a curryt és a mazsolát is.
A trappistát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a szokásos módon (duplán, vagyis liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. Az ementálit ugyanakkorára szeljük, a panírozás elõtt a mandulát a prézlihez keverjük, úgy bundázzuk be, szintén duplán.
A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk (jó, ha van kéznél sajtkés, különben nem biztos, hogy egészben marad), két-két szelet közé vékonyra vágott uborkát teszünk, összenyomkodjuk, szintén duplán panírozzuk. Bõ olajban kisütjük õket.
Tálaláskor egy adag rizst tányérra szedünk, a sajtokkal és a mártással kínáljuk. Mint fentebb említettem, paradicsomsalátával a legfinomabb!
Be kell vallanom, nagy ritkán én is rendelek kaját.
Legtöbbször pizzát a gyerekek miatt, amivel kb. 1 óra alatt érnek ki. Ha van öt percem a reggel folyamán mondjuk begyúrni, akkor inkább azt is én készítem (receptem itt). Mivel ezután 10 perc alatt begyúrom, feltétezem és újabb 10 perc alatt kisütöm, gyorsabban megvagyok vele, mintha rendelném? De néha ehhez sincs se kedvem, se idõm.
A másik dolog, amit régebben magamnak kértem, az egy Vegyes sajtízelítõ nevû étel volt, háromféle rántott sajt volt márványsajtmártásban. Legtöbbször csak egy gyors paradicsomsalátát dobtam össze hozzá, sõt, néha simán köret nélkül tömtem magamba?
Aztán legutóbb már levették a rendelhetõ ételek listájáról, úgyhogy nekiálltam itthon. Nem volt egy agysebészet elkészíteni, a körettel együtt max. 1 óra alatt asztalon is van, és ismét élvezhettem a megszokott ízeket
Háromféle rántott sajt márványsajtmártással
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg trappista
30 dkg karaván füstölt sajt
30 dkg ementáli
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, bõ olaj a sütéshez
3 ek szeletelt mandula
Pár karika kígyóuborka
A mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dl tej
2 csapott ek liszt
12 dkg márványsajt
1 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
A körethez:
20 dkg rizs
1 ek olaj
2 tk currypor
3 ek aranymazsola
Só
A mártáshoz a vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, próbáljuk csomómentesre készíteni. Végül belemorzsoljuk a márványsajtot, sûrûn keverve besûrítjük.
A rizst a szokásos módon, dupla mennyiségû vízben megfõzzük, közben hozzáadjuk a curryt és a mazsolát is.
A trappistát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a szokásos módon (duplán, vagyis liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. Az ementálit ugyanakkorára szeljük, a panírozás elõtt a mandulát a prézlihez keverjük, úgy bundázzuk be, szintén duplán.
A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk (jó, ha van kéznél sajtkés, különben nem biztos, hogy egészben marad), két-két szelet közé vékonyra vágott uborkát teszünk, összenyomkodjuk, szintén duplán panírozzuk. Bõ olajban kisütjük õket.
Tálaláskor egy adag rizst tányérra szedünk, a sajtokkal és a mártással kínáljuk. Mint fentebb említettem, paradicsomsalátával a legfinomabb!