Egy tészta, két recept
sponsored links
Folytatom a tészta hadjáratot, és ma két pikáns csípõs szósszal tálalom a spaghettit, ami az egyik legközkedveltebb tészta!
Az egyik hagyományos, és ismert szósz az arrabiata, amásik egy hagyományos, gyors egyszerû, de annál istenibb tészta feltét, méghozzá az aglio olio e peperoncino, olaszul nem beszélõ olvasóimnak azért lefordítanám, fokhagymás, olívaolajos, csípõs szósz, de a két alap recept elõtt mindenképpen közzé teszem ma is annak, aki tegnap nem olvasott, a salsa di pomodoro, vagyis a paradicsom szósz receptjét is, mert ez nem csak a pizza alap, de majdhogynem az összes tészta szósz alapja is, így jó, ha megjegyezzük, mert ez adja a paradicsomos tészták lelkét, íz magját!
Akkor jöjjenek ebben a sorrendben a finomságok!
Salsa di pomodoro
Hozzávalók (2 személy részére):
-
100
g hagyma
-
2
db fokhagymagerezd
- 1/2
db sárgarépa
-
30
g zellergumó szár
-
3
e.k. olívaolaj
-
500
g hámozott paradicsom
-
2
db friss paradicsom ...