egy szerelem története
sponsored links
az van, hogy ma délután elkészültek az elmúlt idõszak legjobb képei, és igazából hagynám is a fenébe az írogatást (mint az önmegvalósítás egyik formáját, 4 gyerekkel késõbbre), mert a recept maga nem nagy cucc, tegnap hajintottam össze vacsorára, maradékból.
a hangsúly az enokin* volt, ahhoz kellett valami körítést csinálnom.
(az enoki szerelem volt elsõ látásra. annyira kopasz és csúnya és lehetetlen kinézetû, hogy muszáj volt beleszeretnem.)
*gombafajta, igen hosszú szárral és igen minimális kalappal. fakóságát a nap (és egyéb fény) nélküli növesztésnek köszönheti, a hosszú szárát meg a speciális termesztõedénynek. az enyhén gyümölcsös íz nem tudom honnan jön bele.
az ázsiai és a fúziós konyha kedvelt alapanyaga, fõleg Japánban használják és fõleg levesbe fõzik, de nyersen is oké, salátákba.
használat elõtt le kell vágni a tönköt az aljáról és kicsit átöblíteni. mivel gomba, sokáig nem áll el hûtõben sem (1 hét, max.).
van egy vadon termõ változata is, ami barna és nincs hosszú szára se, dehát az úri kinézetnek ára van.
2/3 grillcsirke nagyon apróra darabolva
45 ml halszósz
30 ml mirin (édes rizsbor fõzéshez) ...