Egy régi téma, szaftosan

2011-12-17

sponsored links


Ha dédanyáink gyümölcsöshúst tettek volna az ünnepi asztalra az öreg úgy megkergette volna õket, hogy még mi is szaladnánk a mai napig. Szerencsére ez mára már szépen megváltozott. Bár, ahogy vissza emlékszem a gyermekkoromra; nálunk mindig gyümölcs illetve kompót volt a sült vagy a rántott csirke mellé (tudom az más). Aztán lassan megszoktuk azt is, hogy a rántott sajt (ráadásul Camembert), nem csak tartármártással jó, hanem áfonyalekvárral is; a vadsültekrõl nem is beszélve.
A gyümölcsöshúsok közül talán a legnépszerûbb, és talán a legelsõ variáció, amit megkedveltünk az aszaltszilvás csirke illetve pulykamell.
Az elkészítésében számtalan lehetõség áll rendelkezésünkre. Készíthetjük panírozva, natúron vagy bordírozva (szalonnába burkolva), a szilvát borban, pálinkában áztatva... rakhatunk mellé bármilyen sajtot (én a füstöltet ajánlom), de akár sonkát is. Mindenki a saját ízlésének megfelelõen alakítja. Én a szaftos dolgokat szeretem, de igazán finom, pikáns és õrülten jó módozatot, nem nagyom találtam :( 
Tehát, muszáj volt nekem elkészítenem.

ASZALTSZILVÁS CSIRKEMELL,
TÁRKONYOS-FEHÉRBOR MÁRTÁSBAN 
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2011/12/...

sponsored links

Keres?s