Egy laza vacsi
sponsored links
Szépen, lassan kezd lazulni az újburgonya ára, úgyhogy most már bátrabban lehet belõle vásárolni, ha már egyszer nem termelem meg. Ilyenkor tavasszal, tavasz végén szerintem nincs is olyan konyha amelyikben ne kapna fõszerepet ez a mennyei "gyümölcs". Imádom!, fõképp a piciket, amolyan egy falatosakat (2-3cm), van is egy frankó saláta receptem erre, de azt majd holnap vagy holnap után. Ma, a tegnapi vacsimmal kínállak benneteket. Újburgonya, lazítva egy kis cukkinivel, citrom, kapor; na és ez a panír (talán már mondanom sem kell) ÕrültenJó ;)
HALFILÉ ZABPEHELYBE BUNDÁZVA,
FRISS, KAPROS-CITROMOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg halfilé
40 dkg cukkini
50 dkg új burgonya
1 db citrom
1 cs. kapor
zabpehely
tojás
vaj
liszt
só+olaj a sütéshez
A halfiléket eldaraboljuk, besózzuk és megcsepegtetjük egy fél citrom levével, egy félórára félre tesszük pácolódni. Az új burgonyát megfõzzük és a cukkinivel együtt felkarikázzuk. A bepácolódott haldarabok bepanírozzuk, de a zsemlemorzsa helyett zabpehelybe forgatjuk, forróolajban kisütjük.
A burgonyát és a cukkinit vajon megpirítjuk, majd a végén megszórjuk az apróra vágott kaporral és tálalás elõtt az utolsó pillanatban, ráfacsarjuk a maradék fél citrom levét, forrón tálaljuk.