Egy kis vega
sponsored links
Vegetáriánusok ugyan nem vagyunk, de egyre kevesebbszer gondolunk a húsra, a húsos ételekre, bár szeretjük. Elég sokszor becsempészem a gombát az étrendünkbe, de a "lakótársam" :-) nem szívesen fogadja. Eszi, nem eszi, nem kap mást elv alapján a végén mégis csak kijelenti, hogy finom volt :-)
1 kanál kókuszzsír
1 nagyobb fej fehér hagyma apróra vágva, üvegesre pirítva,
25 dkg csiperke gomba (de bármilyen lehet) felszeletelve
1 evõkanál Édes Anna (ami házilag készül),
8 db aszaltparadicsom felszeletelve,
só (vigyázni kell vele, mert a házilag készült édes anna sósan került üvegbe),
bors
parányi szerecsendió
40 dkg orsó tészta (olajos, sós vízben kifõzve)
Elkészítése
A kókuszolajat felemelegítjük, megfonnyasztjuk benne az apróra vágott fehér hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. A felcsíkozott aszaltparadicsomot is beletesszük, s az aszaltparadicsom olajából is adagolunk 1 evõkanálnyit és még egy evõkanál édesannával, pici szerecsendióval is ízesítjük.
A megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felcsíkozott aszaltparadicsomot és addig pároljuk fedõ alatt, amíg a leve majdnem elfogy.
Sózzuk, borsozzuk. Ha esetleg van bontott fehér borunk, akkor fél dl-el megbolondíthatjuk.
Miközben a gomba és az aszaltparadicsomok a serpenyõben összeérnek, addig a tésztát sós, olajos vízben kifõzzük, leszûrjük és összekeverjük az egészet.
Ecetes, édesített lében forgatott szívsalátával tálaljuk.
Gyors, finom, könnyen elkészíthetõ étel. Jó étvágyat !