Egy kis rák
sponsored links
Pár hónapja ? épp ákciós volt ? beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hûtõkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna koktélrákot készíteni, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik.
Mellé egy egyszerû, de különleges salátát tálaltam, az összhatás nagyon tetszett. Ilyenkor a kánikulában nincs is ennél jobb ebéd!
Koktélrák avokádós salátával
Hozzávalók 4 fõre:
500 g (fagyasztott) koktélgarnéla
4 ek kechup
4 ek majonéz
2 ek mustár
4 ek tejföl
1 citrom leve
Só, bors
10 dkg rukkola
1 avokádó
3 alma
2 közepes fej lilahagyma
1 lime
1 marék mentalevél
A rákot lobogó vízben 5 perc alatt megfõzzük.
A kechupot, majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rákokat, alaposan behûtjük.
Az avokádót hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk. Leszedjük a héját, a húst 3 mm-es szeletekre vágjuk. Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, ezeket is vékonyan felszeljük. Ráfacsarjuk a lime levét, összeforgatjuk. A lilahagymát is vékonyan felkarikázzuk, mehet az almához. Pár db híján a mentaleveleket is hozzákeverjük.
Tálaláskor a koktélrákot egy kis tálkában a tányér közepére tesszük. Köré teszünk egy sor rukkolát, rá mehet a hagymás alma, erre rendezzük el az avokádót. A megmaradt mentalevelekkel díszítjük.
Variációk egy köret körül, avagy amikor a köret szebb, mint a fõétel
Változatok egy formára
Még egy ünnepi étel
Még egy ünnepi
Mellé egy egyszerû, de különleges salátát tálaltam, az összhatás nagyon tetszett. Ilyenkor a kánikulában nincs is ennél jobb ebéd!
Koktélrák avokádós salátával
Hozzávalók 4 fõre:
500 g (fagyasztott) koktélgarnéla
4 ek kechup
4 ek majonéz
2 ek mustár
4 ek tejföl
1 citrom leve
Só, bors
10 dkg rukkola
1 avokádó
3 alma
2 közepes fej lilahagyma
1 lime
1 marék mentalevél
A rákot lobogó vízben 5 perc alatt megfõzzük.
A kechupot, majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rákokat, alaposan behûtjük.
Az avokádót hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk. Leszedjük a héját, a húst 3 mm-es szeletekre vágjuk. Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, ezeket is vékonyan felszeljük. Ráfacsarjuk a lime levét, összeforgatjuk. A lilahagymát is vékonyan felkarikázzuk, mehet az almához. Pár db híján a mentaleveleket is hozzákeverjük.
Tálaláskor a koktélrákot egy kis tálkában a tányér közepére tesszük. Köré teszünk egy sor rukkolát, rá mehet a hagymás alma, erre rendezzük el az avokádót. A megmaradt mentalevelekkel díszítjük.
Hasonló bejegyzések:
Variációk egy köret körül, avagy amikor a köret szebb, mint a fõétel
Változatok egy formára
Még egy ünnepi étel
Még egy ünnepi