Egy igazi paraszt vacsora: Dödölle!

2012-02-02

sponsored links


Olyan egyszerû étel, és mégis mennyei! Én személy szerint nagy rajongója vagyok. Gyerekkoromban gyakran ettük, hiszen mindkét nagymama elõszeretettel készítette nekünk: hol tejfölösen, hol hagymásan, vagy hagymás-szalonnásan. A receptet is tõlük örököltem, ez egy somogyi, pontosabban berzencei jellegzetesség. Úgy tudom az ország több táján is készül, de szerintem kicsit olyan lehet, mint a prósza, mindenhol valahogy kicsit más...
Nem túl könnyû vacsora, de valahogy olyan téli étel számomra. Most pedig igazi telünk van és nagyon hideg odakint, jól esik a cserépkályha közelében forró dödöllét majszolgatni...Lássuk akkor hogy is készítették, avagy hogy készítik ezt az egyszerû ételt a berzencei háziasszonyok (jelen esetben Nagylózson:)). A recept nem bonyolult, nem kell hozzá sokminden, viszont elkészítése igényel egy kis gyakorlatot.

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

- 50-60dkg burgonya
- liszt ( kb. 15dkg)
- víz
- só
- 1 nagy fej hagyma ...

Folytats a blogon ... mindenmijofalat.blogspot.com/2012/02/...

sponsored links

Keres?s