Egy igazi kényeztetés bulikra?
sponsored links
Ez a spanyol édesség, nagyon népszerû Spanyolországban, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken, Portugáliában, Latin-Amerika (ideértve a brazil és a spanyol nyelvû Karib-szigetek), valamint az Egyesült Államokban. Cukorba mártogatva, Argentínában csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként szokták enni. Két típusa van Spanyolországban, az egyik, ami vékony (és néha csomózott), a másik, amely hosszú és vastag. A készítése öröklõdött nemzedékrõl nemzedékre, és ma Spanyolországban szinte nemzeti jelkép. Forrás: Wikipedia
Már biztosan ki találtátok, hogy melyik édességrõl van szó! Hát bizony a Churossról. Gyorsan elkészíthetõ és imádni való kis finomság, chilis csokoládéval feldobva, energiát ad és élénkít, így biztos, hogy a nyári bulis fesztivál éjszakákat áttáncolod?:) Bátran próbáljátok ki, a csalódás kizárt?:)
Chilis Csokoládé/Tekert Churrossal
Hozzávalók:
2,5 dl víz
0,5 dl tej
2 evõkanál barna cukor
fél mk só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
? tk sütõport
2 db tojás
1/2 tk vanília kivonat
1 dl tejszín
1 db narancs héja
3 kk fahéjas cukor
+ fahéjas cukor a hempergetéshez
Elkészítés:
Elkészítjük a fahéjas cukrot, õrölt fahéjat összekeverünk kristálycukorral egy laposabb tálba, ? hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat -, és tegyük félre.
Egy lábasba beleöntjük a vizet és a tejet elkezdjük melegíteni, és amikor már meleg, beletesszük a barna cukrot, sót és a vajat.
Amikor felforrt, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd lekapcsoljuk a hõt, és hagyjuk kicsit kihûlni. Ez az úgy nevezett ?égetett tészta?.
Ezt követõen hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük és beletesszük a tejszínt, a reszelt narancs héját, és a fahéjas cukrot. És ismét jól elkeverjük. Sûrû és krémesebb állagot kapunk.
Felmelegítjük az olajat és csillag formájú véget teszünk a habzsákunkra, - célszerû eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza, viszont nagyon jó szolgálatot tesz a szilikonos habzsák is -, beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba, csiga tekert alakúra a fánkot. Figyelve rá, mert hamar sülnek a fánkok.
A megsült csigás churrost papírszalvétára szedjük, ezt követõen fahéjas cukorba meghempergetjük és chilis csokoládé mártogatóssal kínáljuk.
**Egy igazi kényeztetõ chilis csokoládé bulik alkalmával, ébren tartja a társaságot, így bátran áttáncolhatjuk az éjszakát. A csokoládé és a chili a legismertebb és legtermészetesebb ajzószer legálisan. A chili, ami kapszaicint tartalmaz, ez a morfin legközelebbi természetes formája. Chilis csokoládét este nem szabad enni/inni, mert nem tudunk elaludni tõle.
Forró chilis csokoládé mártogatós
Hozzávalók:
150 dkg jó minõségû 70%-os étcsokoládé
1 kk vaj
1-2 dl tejszín
1 ek nutella
1 mk chili por ? aki nem szereti, az elhagyhatja
Elkészítés:
Egy tálkába bele tördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk a vajat, és gõz fölött elkezdjük felmelegíteni. Amikor már kezd jól felolvadni, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tejszínt és végül a nutellát. Maximum 1 percig forrhat. Jól keverjük el simára, ha teljesen szép fényesre felolvadt, akkor ízesítjük egy kis chilivel.
*Igazi és helyesen elkészített csokoládét szeretnénk készíteni, akkor az alábbi receptet használjuk:
Az így elkészített csokoládé, egészséges és tele van vitaminnal, az igazi csokoládét vízzel készítik, mert a tej gátolja a flavionok és az antioxidánsok felszívódását. Nem lesz ragadós, nem nehéz, könnyû és selymes íze van?
Igazi chilis csokoládé
Hozzávalók:
200 g jó minõségû kakaóbabból készült préselt csokoládé
700 ml víz
Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük, és a vízzel felfõzzük. Titok, hogy maximum csak 1 mp-ig szabad forrnia, így megmaradnak a vitaminok. Ezt követõen 1 tk chili porral ízesítjük.
Ha készen vagyunk, poharakba vagy tálkába öntjük és churrossal kínáljuk.
Jó minõségû csokoládé itt is beszerezetõ:
http://www.szantotibor.com/hu/info/magamrol-szanto-tibor-csokolade-keszito
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20131125-interju-szanto-tibor-csokoladekeszitovel.html
Jó étvágyat!
Klarissza
Már biztosan ki találtátok, hogy melyik édességrõl van szó! Hát bizony a Churossról. Gyorsan elkészíthetõ és imádni való kis finomság, chilis csokoládéval feldobva, energiát ad és élénkít, így biztos, hogy a nyári bulis fesztivál éjszakákat áttáncolod?:) Bátran próbáljátok ki, a csalódás kizárt?:)
Chilis Csokoládé/Tekert Churrossal
Hozzávalók:
2,5 dl víz
0,5 dl tej
2 evõkanál barna cukor
fél mk só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
? tk sütõport
2 db tojás
1/2 tk vanília kivonat
1 dl tejszín
1 db narancs héja
3 kk fahéjas cukor
+ fahéjas cukor a hempergetéshez
Elkészítés:
Elkészítjük a fahéjas cukrot, õrölt fahéjat összekeverünk kristálycukorral egy laposabb tálba, ? hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat -, és tegyük félre.
Egy lábasba beleöntjük a vizet és a tejet elkezdjük melegíteni, és amikor már meleg, beletesszük a barna cukrot, sót és a vajat.
Amikor felforrt, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd lekapcsoljuk a hõt, és hagyjuk kicsit kihûlni. Ez az úgy nevezett ?égetett tészta?.
Ezt követõen hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük és beletesszük a tejszínt, a reszelt narancs héját, és a fahéjas cukrot. És ismét jól elkeverjük. Sûrû és krémesebb állagot kapunk.
Felmelegítjük az olajat és csillag formájú véget teszünk a habzsákunkra, - célszerû eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza, viszont nagyon jó szolgálatot tesz a szilikonos habzsák is -, beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba, csiga tekert alakúra a fánkot. Figyelve rá, mert hamar sülnek a fánkok.
A megsült csigás churrost papírszalvétára szedjük, ezt követõen fahéjas cukorba meghempergetjük és chilis csokoládé mártogatóssal kínáljuk.
**Egy igazi kényeztetõ chilis csokoládé bulik alkalmával, ébren tartja a társaságot, így bátran áttáncolhatjuk az éjszakát. A csokoládé és a chili a legismertebb és legtermészetesebb ajzószer legálisan. A chili, ami kapszaicint tartalmaz, ez a morfin legközelebbi természetes formája. Chilis csokoládét este nem szabad enni/inni, mert nem tudunk elaludni tõle.
Forró chilis csokoládé mártogatós
Hozzávalók:
150 dkg jó minõségû 70%-os étcsokoládé
1 kk vaj
1-2 dl tejszín
1 ek nutella
1 mk chili por ? aki nem szereti, az elhagyhatja
Elkészítés:
Egy tálkába bele tördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk a vajat, és gõz fölött elkezdjük felmelegíteni. Amikor már kezd jól felolvadni, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tejszínt és végül a nutellát. Maximum 1 percig forrhat. Jól keverjük el simára, ha teljesen szép fényesre felolvadt, akkor ízesítjük egy kis chilivel.
*Igazi és helyesen elkészített csokoládét szeretnénk készíteni, akkor az alábbi receptet használjuk:
Az így elkészített csokoládé, egészséges és tele van vitaminnal, az igazi csokoládét vízzel készítik, mert a tej gátolja a flavionok és az antioxidánsok felszívódását. Nem lesz ragadós, nem nehéz, könnyû és selymes íze van?
Igazi chilis csokoládé
Hozzávalók:
200 g jó minõségû kakaóbabból készült préselt csokoládé
700 ml víz
Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük, és a vízzel felfõzzük. Titok, hogy maximum csak 1 mp-ig szabad forrnia, így megmaradnak a vitaminok. Ezt követõen 1 tk chili porral ízesítjük.
Ha készen vagyunk, poharakba vagy tálkába öntjük és churrossal kínáljuk.
Jó minõségû csokoládé itt is beszerezetõ:
http://www.szantotibor.com/hu/info/magamrol-szanto-tibor-csokolade-keszito
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20131125-interju-szanto-tibor-csokoladekeszitovel.html
Jó étvágyat!
Klarissza