Egy görög kanalas desszert: risogalo
sponsored links
Folytatódott kulináris Odüsszeiém, Rodosz földjén járva, ismét. 3 éve jártunk már itt, és bármikor visszajönnék. (Lényegében nincs olyan hely Görögországban, ahová ne tudnék ismét visszamenni.)
Szállásadónõnk Mária igazi mediterrán nõtípus, temperamentumos, kissé harsány, nem tûri az ellentmodnásokat (fõleg ha az ételek kínálgatásáról volt szó), a reggelinél folyton jött-ment hozta az újabb adag gigantes méretû olívabogyókat, sajtot, péksüteményt, zaftos paradicsomokat.
Mivel családja éttermet vezet mindig megsúgta a napi specialitásokat, friss kardhal grillezve, vagy stifádó nyúlhúsból.
Ez a rizogaló inkább a házi konyha világában kóstolható desszert. Remek hûsítõ tejberizs a forró kánikulában!
Risogalo (rizspuding)
Hozzávalók: 1,5 l tej, 1 bögre (2,5 decis) rizs, 3 tojás sárgája, 8 evõkanál cukor, csipetnyi só, õrölt fahéj
Egy edénybe szórjuk bele a rizst, mossuk át csapvízzel néhányszor. Öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a sót és ...