Egy falatnyi Görögország

2011-11-14

sponsored links


A tegnapi nap igazán görögös hangulatban telt, köszönhetõen egy új éttermnek Veresen. Még október végén örömmel vettük észre, hogy nyílt egy új hely a posta mellett, egy kis görög taverna. Többször ki akartuk próbálni, de mindig fõztem vagy volt valami más opció. Vasárnap azonban Húgommal teljesen belemerültünk valamibe, így egyáltalán nem fõztem, ezért Mikit megbíztam, forgatásról hazafele hozzon valamit errõl az új helyrõl.

Szerintem mindent elárulok azzal, hogy majd egy óra volt mire abszolválta a feladatot és nem azért mert lassú lett volna a kiszolgálás vagy õ totojászott volna... A tulajokkal - igazi görögös vendéglátókhoz méltóan- merült el egy eszmecserében a görög konyhát és a Veresen megvalósítani kívánt szolgáltatást illetõen. Ahogy az a görögországi, általában vidéki kis helyeknél is tapasztalható, az ember nem feltétlenül az étlapról választ, hanem megbeszéli a háziakkal, hogy mit szeretne enni, mi van éppen a konyhán és ebbõl közösen rakják össze az aktuális étkezést. Nos, Miki legnagyobb meglepetésére ez itt is így történt, a tulaj által kínált utánozhatatlan görög frappét szürcsölgetve fejtették meg, hogy mit is hozzon haza a kis családjának:-)

A GYRADIKO Veresegyház az óbudai sikeres étterem mintájára készült, ugyanazokat az alapanyagokat használják és ízeket adják vissza, nagyjából úgy, mint egy franchise rendszer. Egy igen kedves házaspár vezeti, akiket simán el lehetne adni görögöknek, mind külsõre, mind mentalitásban. A dolog pikantériája, hogy Andreas német, felesége pedig bolgár gyökerekkel ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s