Egy falat Madeira
sponsored links
Gondolom nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy az egyszerû ételek akkor a legfinomabbak, ha csakis jó minõségû alapanyagokkal dolgozunk. Ez igaz az alábbi sütire is. Nagyon egyszerû elkészíteni, kevés dolog kell hozzá, tehát a vajat eszetekbe ne jusson még véletlenül sem margarinnal helyettesíteni. Meglátjátok az íze maga lesz a mennyország: Csodásan omlós, a mákszemek ropognak benne és végül a citromkrém teszi fel a pontot a képzeletbeli ?i?-re. A hozzá készített és ezúton is kötelezõen ajánlott citromkrém receptjét nem másoltam külön ide, hiszen ezt már megtették elõttem nagyon sokan (én limaráét készítettem el). Ajánlott reggelire, uzsonnára egy csésze kávé mellé, vagy csak úgy...
Mákos madeira citromkrémmel
Hozzávalók:
240 g jó minõségû vaj
150 g barna cukor
3 tojás
300 g finomliszt
1/2 csomag sütõpor
1 egész citrom leve és reszelt héja
2 púpos evõkanál mák (nem darált)
a tetejére egy evõkanál barna cukor
citromkrém
A puha vajat és a cukrot robotgéppel verjük habosra (kb. 15 percig), majd egyenként üssük bele a tojásokat egy-egy kanál liszttel. Adjuk hozzá a citrom héját, a lisztet, a sütõport, a mákot és a végén a citrom levét.
Kanalazzuk a gyümölcskenyér formába, szórjuk meg a cukorral és 170 C-os elõmelegített sütõben süssük kb. 45-50 percig. Közben tûvel ellenõrizzük és ha nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
Citromkrémmel tálaljuk.