EGY FALAT INDIA: VÖRÖSLENCSÉS PARADICSOMOS DHAL FÜRJTOJÁSSAL
sponsored links
Én a lencsével sokáig nem voltam jó barátságban, különösen a hagyományos magyar lencsefõzelékkel, amíg fel nem fedeztem a puy-i lencsét és a vöröset. Mára mindketten az állandó alapanyagok közé kerültek a konyhámban.
A vöröslencsében azt imádom legjobban, hogy nem kell beáztatni = gyorsan megfõ = nem kell elõre tervezni. Rádásul finom!
Indiában dhal-nak neveznek mindent, ami lencsébõl, borsóból vagy babból készülõ egytálétel. Elkészítése nagyon egyszerû, szinte állandó fûszere a kurkuma. Amikor ilyen keleti ízvilágú ételeket eszem gyakran elgondolkodom, hogyan tudnám alaposabban megismerni az indiai konyhát. Ha elmennék Indiába? Elég költséges módja a tanulásnak, ráadásul a legtöbb helyen nem higiénikus az étkezés. Mire a jó helyeket felfedezném, egy hónapba is beletelne. Egy indiai szakácskönyv? Ez tûnik a legkézenfekvõbbnek, de kimarad a kóstolás élménye. Esetleg egy indiai fõzõkurzus? Ez nagyon szimpatikus, már csak szét kell néznem a környékemen, van-e bárhol ilyen. Addig is itt egy falatnyi India, kóstolgassátok, remélem Nektek is tetszik!
Indiáról jut eszembe: az ember azt gondolja, hogy az indiát gyarmatosító országban, nevezetesen Angliában minden ...