Egy falat boldogság okosan ? megújult a TV Paprika magazin
sponsored links
Fotó: Rizsázzunk!
Egy gasztroblogger kalandjai az újságírással címet is adhattam volna a bejegyzésnek, de az talán kissé elvetemült lett volna. 9.30-ra voltam hivatalos a Centrál Kávéházba a megújuló TV Paprika magazin reggelivel egybekötött lapkóstolójára. Menõ, ugye? Vittem jegyzetfüzetet, tollat, fényképezõgépet, mindent, ami kellett. 9.15-kor már a kávéház elõtt toporogtam, izgatottan, mint egy kisiskolás az elsõ iskolai nap elõtt. Õs TV Paprika nézõként izgalmas volt részt venni egy ilyen rendezvényen, fõleg, hogy reggelit is kaptunk.
A tényállás tehát a következõ: 2014. áprilisától kívül és belül is megújult formában, de változatlan áron jelenik meg a TV Paprika Magazin (Egy falat boldogság, az okos nõ konyhája), immáron a Kossuth Kiadói Csoport gondozásában. Kicsit alacsonyabb, de cserébe szélesebb lett a lap, ami remekül elfér a konyhapulton is. Emellett alaposan fel is töltõdött, mégpedig olyan új tartalommal, ami nagy valószínûséggel mindenkinek kedvére lesz. A jó hírt és a változást megünnepelendõ, egy össznépi reggelivel egybekötött szakmai bemutatóra került sor, ahol nem csupán a kiadásáért és szerkesztésért felelõs emberek, de a lapot finomságokkal megtöltõ szakácsok, cukrászok is jelen voltak. Ezt pedig megfejelték azzal (is), hogy egy pazar reggelivel kényeztettek minket Szabó Pál, a Centrál Kávéház kiváló séfje és csapata jóvoltából. Non plus ultra, hogy ezt a reggeli menüsort mi kóstolhattuk meg elõször, csak ezután kerül fel az étlapra. Azért ez jó, nem?
Persze engem ? gasztrobloggerként, anyaként, háziasszonyként ? leginkább a megújult magazin érdekelt. Kíváncsi voltam, milyen ráncfelvarráson esett át egy olyan gasztromagazin, ami eddig is remek olvasmány volt, amikor a gyereklány a délutáni csendes pihenõjét tartotta.
Õszintén szólva nagyon tetszik a változás. Megmondom, miért. Ortodox piacozó lévén erõsen pártolom a szezonális alapanyagokkal való fõzést. Amikor csak tudunk, piacon vásárolunk. Már a kiskorú is tudja, hogy piacra járni jó, neki már nem a zacskós saláta a zöldség és a mirelit csirke a csirke. Az már csak egy járulékos plusz, hogy tavasztól õszig a piacon költi el a tízóraiját, mert valakitõl mindig kap valami frisset. De vissza a magazinhoz, hiszen most nem Rozi vagy én vagyok a fõszereplõ. Az eddigieknél is jóval hétköznapibb lett a tartalom, könnyen, gyorsan elkészíthetõ ételek receptjeivel, okos tippekkel, amelyek azoknak is mondanak valamit, akik kevésbé vannak jóban a konyhával és a fõzéssel, vagy egyszerûen csak nagyon elfoglaltak. Nimila Ági, a magazin fõszerkesztõje ? bár nem szokott szerepelni, mégis bevállalta a nyilvánosságot, amiért minden tiszteletem, én talán meg sem tudtam volna szólalni ? elárulta, hogy markáns változást szerettek volna, ami okosan próbál segíteni a háziasszonyoknak egyszerû receptekkel, könnyen beszerezhetõ, szezonális alapanyagokkal. Ez különösen tetszik, mert azt gondolom, mindig érdemes az éppen aktuális évszak alapanyagaival fõzni. Jó, hogy erre a TV Paprika magazin is ekkora hangsúlyt fektet, hiszen ez a dolgok rendje, ez a jó nekünk magunknak, és persze a termelõinknek is. Olyan pénztárcát kímélõ ételek receptjeivel találkozhatunk, amelyek nem csak finomak, de egészségesek és táplálóak is.
Új és izgalmas rovatokkal bõvült a magazin. A Nagyi konyhájában Papp Katalin mesterszakács a jóízû, házias ételeket mutatja meg, mint például a foszlós kalács, vagy a tûzdelt nyúlcomb. Ez nem jön rosszul, most, hogy nyakunkon a Húsvét.
A Sütiakadémián Varga Gábor cukrásszal bárki megtanulhatja lépésrõl lépésre, hogyan süthetünk bonyolultnak tûnõ finomságokat, amiket eddig inkább a boltban vettünk meg, mert ijesztõnek tûnt a recept. Az áprilisi, debütáló számban például egy jófajta ropogós, foszlós croissant receptje szerepel, fázisfotókkal, így ahelyett, hogy lecsattognánk a sarki közértbe egy jó eséllyel száraz, vagy fojtós darabért, mi magunk is megsüthetjük azt. Tapasztalatból tudom, milyen jó a házi croissant, én is sütöm idõnként. Sajnos nem eleget?
A Hétköznapok rovaton belül Feri a fõzelékes (Szatmári Feri) megjelenése különösen kedves nekem. Kiválóan csavar egyet a hagyományos fõzelékeken, úgyhogy legyünk bátrak kísérletezni. Megéri
A Hónap kedvencei rovattal leleplezõdik a szerkesztõség ízlése, itt ugyanis a csapat kedvenceit találjuk meg. Az is kiderül majd, hogyan fõznek, mit szeretnek az ismert emberek, az Így fõznek õk rovatban ugyanis hónapról hónapra egy-egy ismert magyar és külföldi ?celeb? és sztárséf receptjeit olvashatjuk. Jó egy kicsit kukkolni, ugye?
A debreceni Ikon étterem séfje, Pataky Péter ízekre szedi majd az országot, régiók szerint, újabb és újabb finomságokat bemutatva. Ha pedig valaki többet szeretne tudni a paleolit táplálkozásról, az is örvendezhet, ugyanis Szendi Gábor, a paleolit táplálkozás szakértõje segít ebben eligazodni az áprilisi számban.
Nekem nagyon bejön az új koncepció, mert erõsen összhangban van azzal, ahogyan én is fõzök: gyorsan, egyszerûen, lehetõleg szezonális alapanyagokból, finomat és egészségeset. Egy 2 és fél éves kislány édesanyjaként ezt különösen fontosnak tartom. És ahogyan a magazin csapata is gondolja: ?a fõzés tulajdonképpen a világ egyik legegyszerûbb és legszerethetõbb elfoglaltsága.?:)
Az áprilisi lapszám március 28-tól már kapható az újságárusoknál, kedvezményesen, mindössze 295 Ft-ért. Én pedig kaptam egy ajándék példányt, amit már vagy háromszor átolvastam.
Fotó: Gergely Bea
Találós kérdés: Egy igaz férfi (állítólag) ketté szedi és úgy eszi. Mi az? :-)
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Bár, bár, Budapest bár. Meg a Kobuci szendvics.
Megérkezett!
Egy gasztroblogger kalandjai az újságírással címet is adhattam volna a bejegyzésnek, de az talán kissé elvetemült lett volna. 9.30-ra voltam hivatalos a Centrál Kávéházba a megújuló TV Paprika magazin reggelivel egybekötött lapkóstolójára. Menõ, ugye? Vittem jegyzetfüzetet, tollat, fényképezõgépet, mindent, ami kellett. 9.15-kor már a kávéház elõtt toporogtam, izgatottan, mint egy kisiskolás az elsõ iskolai nap elõtt. Õs TV Paprika nézõként izgalmas volt részt venni egy ilyen rendezvényen, fõleg, hogy reggelit is kaptunk.
A tényállás tehát a következõ: 2014. áprilisától kívül és belül is megújult formában, de változatlan áron jelenik meg a TV Paprika Magazin (Egy falat boldogság, az okos nõ konyhája), immáron a Kossuth Kiadói Csoport gondozásában. Kicsit alacsonyabb, de cserébe szélesebb lett a lap, ami remekül elfér a konyhapulton is. Emellett alaposan fel is töltõdött, mégpedig olyan új tartalommal, ami nagy valószínûséggel mindenkinek kedvére lesz. A jó hírt és a változást megünnepelendõ, egy össznépi reggelivel egybekötött szakmai bemutatóra került sor, ahol nem csupán a kiadásáért és szerkesztésért felelõs emberek, de a lapot finomságokkal megtöltõ szakácsok, cukrászok is jelen voltak. Ezt pedig megfejelték azzal (is), hogy egy pazar reggelivel kényeztettek minket Szabó Pál, a Centrál Kávéház kiváló séfje és csapata jóvoltából. Non plus ultra, hogy ezt a reggeli menüsort mi kóstolhattuk meg elõször, csak ezután kerül fel az étlapra. Azért ez jó, nem?
Persze engem ? gasztrobloggerként, anyaként, háziasszonyként ? leginkább a megújult magazin érdekelt. Kíváncsi voltam, milyen ráncfelvarráson esett át egy olyan gasztromagazin, ami eddig is remek olvasmány volt, amikor a gyereklány a délutáni csendes pihenõjét tartotta.
Õszintén szólva nagyon tetszik a változás. Megmondom, miért. Ortodox piacozó lévén erõsen pártolom a szezonális alapanyagokkal való fõzést. Amikor csak tudunk, piacon vásárolunk. Már a kiskorú is tudja, hogy piacra járni jó, neki már nem a zacskós saláta a zöldség és a mirelit csirke a csirke. Az már csak egy járulékos plusz, hogy tavasztól õszig a piacon költi el a tízóraiját, mert valakitõl mindig kap valami frisset. De vissza a magazinhoz, hiszen most nem Rozi vagy én vagyok a fõszereplõ. Az eddigieknél is jóval hétköznapibb lett a tartalom, könnyen, gyorsan elkészíthetõ ételek receptjeivel, okos tippekkel, amelyek azoknak is mondanak valamit, akik kevésbé vannak jóban a konyhával és a fõzéssel, vagy egyszerûen csak nagyon elfoglaltak. Nimila Ági, a magazin fõszerkesztõje ? bár nem szokott szerepelni, mégis bevállalta a nyilvánosságot, amiért minden tiszteletem, én talán meg sem tudtam volna szólalni ? elárulta, hogy markáns változást szerettek volna, ami okosan próbál segíteni a háziasszonyoknak egyszerû receptekkel, könnyen beszerezhetõ, szezonális alapanyagokkal. Ez különösen tetszik, mert azt gondolom, mindig érdemes az éppen aktuális évszak alapanyagaival fõzni. Jó, hogy erre a TV Paprika magazin is ekkora hangsúlyt fektet, hiszen ez a dolgok rendje, ez a jó nekünk magunknak, és persze a termelõinknek is. Olyan pénztárcát kímélõ ételek receptjeivel találkozhatunk, amelyek nem csak finomak, de egészségesek és táplálóak is.
Új és izgalmas rovatokkal bõvült a magazin. A Nagyi konyhájában Papp Katalin mesterszakács a jóízû, házias ételeket mutatja meg, mint például a foszlós kalács, vagy a tûzdelt nyúlcomb. Ez nem jön rosszul, most, hogy nyakunkon a Húsvét.
A Sütiakadémián Varga Gábor cukrásszal bárki megtanulhatja lépésrõl lépésre, hogyan süthetünk bonyolultnak tûnõ finomságokat, amiket eddig inkább a boltban vettünk meg, mert ijesztõnek tûnt a recept. Az áprilisi, debütáló számban például egy jófajta ropogós, foszlós croissant receptje szerepel, fázisfotókkal, így ahelyett, hogy lecsattognánk a sarki közértbe egy jó eséllyel száraz, vagy fojtós darabért, mi magunk is megsüthetjük azt. Tapasztalatból tudom, milyen jó a házi croissant, én is sütöm idõnként. Sajnos nem eleget?
A Hétköznapok rovaton belül Feri a fõzelékes (Szatmári Feri) megjelenése különösen kedves nekem. Kiválóan csavar egyet a hagyományos fõzelékeken, úgyhogy legyünk bátrak kísérletezni. Megéri
A Hónap kedvencei rovattal leleplezõdik a szerkesztõség ízlése, itt ugyanis a csapat kedvenceit találjuk meg. Az is kiderül majd, hogyan fõznek, mit szeretnek az ismert emberek, az Így fõznek õk rovatban ugyanis hónapról hónapra egy-egy ismert magyar és külföldi ?celeb? és sztárséf receptjeit olvashatjuk. Jó egy kicsit kukkolni, ugye?
A debreceni Ikon étterem séfje, Pataky Péter ízekre szedi majd az országot, régiók szerint, újabb és újabb finomságokat bemutatva. Ha pedig valaki többet szeretne tudni a paleolit táplálkozásról, az is örvendezhet, ugyanis Szendi Gábor, a paleolit táplálkozás szakértõje segít ebben eligazodni az áprilisi számban.
Nekem nagyon bejön az új koncepció, mert erõsen összhangban van azzal, ahogyan én is fõzök: gyorsan, egyszerûen, lehetõleg szezonális alapanyagokból, finomat és egészségeset. Egy 2 és fél éves kislány édesanyjaként ezt különösen fontosnak tartom. És ahogyan a magazin csapata is gondolja: ?a fõzés tulajdonképpen a világ egyik legegyszerûbb és legszerethetõbb elfoglaltsága.?:)
Az áprilisi lapszám március 28-tól már kapható az újságárusoknál, kedvezményesen, mindössze 295 Ft-ért. Én pedig kaptam egy ajándék példányt, amit már vagy háromszor átolvastam.
Fotó: Gergely Bea
Innen is szemezgethettek
Találós kérdés: Egy igaz férfi (állítólag) ketté szedi és úgy eszi. Mi az? :-)
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Bár, bár, Budapest bár. Meg a Kobuci szendvics.
Megérkezett!