Egy esély mindenkinek jár
sponsored links
Valljuk meg õszintén: a tökfõzelékrõl mindenkinek van minimum egy rossz emléke, ha máshonnan nem, az iskolai napközis menzáról biztosan. Személy szerint ismerek olyanokat is, akik ezt az érzést magukkal hordozzák egész életükön keresztül és feláll a hátukon a szõr csak a puszta említése kapcsán is. Pedig akár hiszitek, akár nem, van egy teljesen más tökfõzelék, ami finom, krémes kaporral enyhén megbolondított, amiért bizony érdemes legalább egyszer feladni azokat a fránya elveket és elfelejteni a gyerekkori traumákat, higgyétek el megéri, adjatok egy esélyt neki LÉCCCI!
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
5 dkg vaj
citromhéj
só, bors
2 evõkanál keményítõ
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
2 csomag kapor
A vajat egy edényben megolvasztjuk és rádobjuk a tököt. A citromból (lehetõleg bio) 2-3 vékony csíknyi héjat levágunk és azt is mellé dobjuk majd sózzuk, borsozzuk. Közben a keményítõt összekeverjük a tejjel és a tejszínnel. Ha a tök megpuhult, de még kissé roppanós, ráöntjük a tejes-tejszínes keveréket és pár perc alatt besûrítjük. A végén a kaprot apróra vágjuk és belekeverjük a fõzelékbe, de ekkor már nem fõzzük tovább.