Egy adag fiatalság, és egy nagy pofa korsó sör?

2014-04-24

sponsored links

Anyukám azt mondta a minap, hogy ehhez kell egy adag fiatalság, és egy jó nagy pofa korsó sör, jó étel az annak, aki szereti? :) Én nem szemezek velük, inkább szemezgetek belõlük? :) Amikor elõször jártam a tengernél (22 évvel ezelõtt, hú de régen volt?) ? ez volt az elsõ találkozásom a tengeri ételekkel. Kis papírzacskóban árulták az utcai sütödében, és azonnal megszerettem. Ezt a sült, ropogós apróhalat, a Fekete tengertõl, az Adrián át, a Földközi tengerig, mindenhol készítik és árulják. Ez az egyszerû chips, azoknak is bejön, akik nem szeretik a halat, vagyis azt hiszik, hogy nem szeretik?:) Arról nem is beszélve, hogy az egészséges étrendbe is beilleszthetõ, és a gyerekekkel is megszerethetõ ilyen módon a hal? Próbáljátok ki, nagyon finom?:)



Ropogós Fish&chips citrommalRopogós Fish&chips/salátával

Hozzávalók:

50 dkg apró hal

1 citrom leve



Fûszerek:

? tk chili pehely

? tk kurkuma

? tk gyömbérpor vagy egy kis darab friss reszelt gyömbér

2-3 gerezd fokhagyma ? reszelve

? tk szecsuani bors ? vagy õrölt fekete bors

2
csipet só ? ízlés szerint, ha még szükséges, mivel elõtte pár pácoltuk?

kis extra szûz olívaolaj

panko morzsa ? vagy zsemlemorzsa, vagy kukoricaliszt

kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Kiengedjük az apró halakat, hagyjuk lecsöpögni egy szûrõben, ha kész, akkor mossuk meg, csöpögtessük le a szûrön keresztül.

Ezt követõen egy citromlevét, és két csipet sót keverjünk össze és öntsük rá a halat, és jól keverjük össze, óvatosan, hogy ne törjenek össze a halak, és 5 percig ebben a sós-citromos lében pácoljuk. Ez segít megszabadulni az illattól. Ha letelt az idõ, akkor szûrjük le a felesleges lét, és tegyük félre.

Amíg pácolódik a hal, addig a fenti fûszereket keverjük össze egy mozsárba, egy kevés olíva olajjal.

Ropogós Fish&chips salátával

Ha mindennel megvagyunk, akkor az összekevert fûszeres pácot keverjük össze a hallal, és 30 percig pácoljuk.

Ezt követõen panko morzsába forgassuk meg.

Egy wokba vagy serpenyõbe melegítsünk kókuszzsírt és forró olajba több adagban, süssük ropogósra a halakat. Akkor jó, amikor mindkét oldaluk aranybarna és ropogós lesz.

Friss salátával, citrom kíséretében tálaljuk. De önmagába is nagyon finom, akár majonéz mártogatóssal kiegészítve.

Ropogós sült apró hal chips salátával

*Tipp: A legjobb módszer, ha egy zacskóba tesszük a morzsát, vagy lisztet és beletesszük a kis halakat, és jól összerázzuk.

Ma már ezt a fajta apróhalat nálunk is már be lehet szerezni, nagyobb hipermarketek mirelit részlegén, ? én az Ázsiai boltba vettem-, általában egy- és félkilós kiszerelésben lehet kapni. Szóval ezt a halat egyben, mindennel együtt kell megsütni.

Itt is megvásároltató/rendelhetõ:

http://www.rozmar.hu/termek/aquadella-aprohal

Jó étvágyat!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s