Egresmártás + játék
sponsored links
Gyermekkoro mban ettem utoljára, nem is tudom, miért nem fõztem. Persze annyi újdonsággal találkozunk nap mint nap, sok mindent szeretnénk kipróbálni-megkóstolni, így aztán sokszor feledésbe merülnek a régi ételek, sütemények. Szóval gyerekkoromban nagymamám fõzött nekünk köszmétemártást, nagyon szerettük. Arra már nem is emlékszem, hogy milyen húsokhoz ettük, mindenesetre jól lehûtve nekem csak így, önmagában is teljesen tökéletes. Régen cukrozott vízben fõztük, én most szõlõlevet használtam, így is nagyon finom. Mivel igen savanykás, a végén ízesítettem vaníliás cukorral, amitõl édesebb és illatosabb lett, ha valaki édesebben szereti, már az elején is tehet hozzá cukrot. Fokhagymás hús és pirított burgonya kísérõje volt, sok sikert hozzá!
És a játék: Martinelli, a Legyünk Egészségesek blog szerzõje nagyon jó kis játékot hirdetett, gyertek, játsszunk! Hétrõl hétre más-más, elõre meghirdetett témában lehet receptet küldeni, a részletekért nézzetek be Martinellihez!
Hozzávalók:
- 70 dkg egres
- 8 dl szõlõlé
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín ...