Egresleves csirkehússal
sponsored links
Mert szeretjük... nagyon, de nagyon, jó kis savanykás leves, finomabbat nem is kívánnék egy meleg nyári napon, langyosan is finom.
Hozzávalók (5 ? 6 személy részére): egy csirke csontos részei, fél liter megtisztított egres, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor petrezselyemzöld, só. Az eresztékhez: 1 tojás, 1 evõkanál liszt, 1 dl tej.
Hozzávalók (5 ? 6 személy részére): egy csirke csontos részei, fél liter megtisztított egres, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor petrezselyemzöld, só. Az eresztékhez: 1 tojás, 1 evõkanál liszt, 1 dl tej.
Elkészítése: A húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára fõzzük. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megtisztított, megmosott egrest valamint a meghámozott hagymát egészben és a kicsumázott, kettõbe vágott paprikát, 4 ? 5 percig hagyjuk fõni, közben elkészítjük az eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel. A levest levesszük a tûzrõl úgy adjuk hozzá az eresztéket, hogy ne fusson össze. Végül megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel is.
Megjegyzés: Ha túl savanyúnak találjuk, adhatunk hozzá kevés cukrot is.