Egres szósz

2017-03-10

sponsored links

Friss gyümölcsbõl az igazi de  fagyasztottból is igen finom. Egres, pöszméte vagy ahogy mifelénk hívják büszke  többen többféle módon készítik szósznak, én  maradok a hagyományos változatnál ahogy általában a gyümölcsmártásokat szoktam készíteni !
                                                                                   
Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott egres, 3 evõkanál cukor, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, darabka citromhéj.
Elkészítése: Fagyasztott állapotában a gyümölcsöt edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá ami éppen ellepte, cukrot, citromhéjat dobtam bele és elkezdtem fõzni. /Kisebb darab almát is tettem most bele amit elõtte megpucoltam és feldaraboltam./ Mikor már fõtt az egres akkor tettem hozzá az almát, kikevertem a tejfölt a liszttel  és besûrítettem vele   forrt egyet és már vettem is le a tûzhelyrõl  ezután  jól kihûtöttem. Nagyon finom ! Nem édes , húsok mellé vagy bármilyen húspótló mellé ez a legjobb !
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/03/...

sponsored links

Keres?s