Egres szósz
sponsored links
Friss gyümölcsbõl az igazi de fagyasztottból is igen finom. Egres, pöszméte vagy ahogy mifelénk hívják büszke többen többféle módon készítik szósznak, én maradok a hagyományos változatnál ahogy általában a gyümölcsmártásokat szoktam készíteni !
Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott egres, 3 evõkanál cukor, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, darabka citromhéj.
Elkészítése: Fagyasztott állapotában a gyümölcsöt edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá ami éppen ellepte, cukrot, citromhéjat dobtam bele és elkezdtem fõzni. /Kisebb darab almát is tettem most bele amit elõtte megpucoltam és feldaraboltam./ Mikor már fõtt az egres akkor tettem hozzá az almát, kikevertem a tejfölt a liszttel és besûrítettem vele forrt egyet és már vettem is le a tûzhelyrõl ezután jól kihûtöttem. Nagyon finom ! Nem édes , húsok mellé vagy bármilyen húspótló mellé ez a legjobb !
Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott egres, 3 evõkanál cukor, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, darabka citromhéj.
Elkészítése: Fagyasztott állapotában a gyümölcsöt edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá ami éppen ellepte, cukrot, citromhéjat dobtam bele és elkezdtem fõzni. /Kisebb darab almát is tettem most bele amit elõtte megpucoltam és feldaraboltam./ Mikor már fõtt az egres akkor tettem hozzá az almát, kikevertem a tejfölt a liszttel és besûrítettem vele forrt egyet és már vettem is le a tûzhelyrõl ezután jól kihûtöttem. Nagyon finom ! Nem édes , húsok mellé vagy bármilyen húspótló mellé ez a legjobb !
Jó étvágyat!